Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: kényszerből végigjátszott meccsen kikapott a csoportelsőként továbbjutó Fradi

10perc.hu
2022. 11. 03.
Európa-liga: kényszerből végigjátszott meccsen kikapott a csoportelsőként továbbjutó Fradi

A sporttörténelmet író Ferencváros 1-0-ra kikapott a török Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.

A magyar klubfutball már koprábban eljutott odáig, hogy egy csapatunk – jelesül a Ferencváros – úgy áll ki az Európa-liga csoportkörének utolsó meccsére, hogy teljesen mindegy milyen eredményt ér el. Ám idén a zöld-fehérek számára azért volt érdektelen a Trabzonspor otthonában rendezett találkozó, mert nem már kiesett gárdaként, hanem biztos csoportelsőként látogatott el a török bajnokhoz.

Ez pedig a magyar labdarúgásban sporttörténelmi továbbjutás – rögtön az El nyolcaddöntőjébe jutott a Fradi –, hiszen amióta csoportküzdelmeket rendeznek, még a főtáblára is ritkán jutott fel magyar csapat, nemhogy a tavaszi egyenes kieséses szakaszba. Tehát ezt az 1-0-s vereséget így is néznünk kell. Noha a kezdőcsapat igencsak erős volt, a cserepadon 5 darab 20 éven aluli fiatal magyar ült, azaz nem volt a legideálisabb a helyzet.

A találkozót a görög Anasztasziosz Bakaszetasz kapufás gólja döntötte el a hetedik percben. Sikere ellenére a török bajnok maradt a harmadik a kvartettben, így átkerült a Konferencia-ligába, mert a csoport másik mérkőzésén a második Monaco 4-1-re legyőzte a Crvena zvezdát.

A tíz pontjával - minden idők legjobb magyar csoportszereplésével - első helyen záró Ferencváros nem lesz érdekelt a 16 közé jutásért sorra kerülő februári párharcok hétfői sorsolásán, majd csak a nyolc továbbjutóból kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.


Tokmac Nguen ezúttal nem talált be a Trabzonspor kapujába      Fotó: MTI/Illyés Tibor



Európa-liga, H csoport, 6. forduló

Trabzonspor (török)-Ferencváros 1-0 (1-0)

Trabzon, Senol Günes Sportkomplexum, 25 ezer néző, jv.: Harm Osmers (német)

Trabzonspor: Cakir - Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali - Hamsík (Gbamin, 61.), Sziopisz - Ömür (Ünüvar, 69.), Bakaszetasz (Bardhi, 69.), Trézéguet (Haspolat, 86.) - Yazici (Djaniny, 61.).

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 91.) - Vécsei, Laidouni, Esiti (Mercier, 60.) - Zachariassen, R. Mmaee, Nguen (Kovacevic, 82.).

Gólszerző: Bakaszetasz (7.)

A csoport végeredménye: 1. (nyolcaddöntős) FERENCVÁROS 10 pont, 2. (rájátszásba jutott) AS Monaco 10, 3. (Konferencia-liga rájátszásba jutott) Trabzonspor 9, 4. Crvena zvezda 6.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek