Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Fradi-csoda nyomában – Csercseszov szerint újra bebizonyosodott, nem a pénz játszik a pályán

10perc.hu
2022. 10. 28.
A Fradi-csoda nyomában – Csercseszov szerint újra bebizonyosodott, nem a pénz játszik a pályán

A Ferencváros messze a legkisebb költségvetésű csapat volt az Európa-liga H-csoportjában, ám mégis egyeneságon csoportelsőként jutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Mint megírtuk, a Ferencváros sporttörténelmet írt azzal, hogy csütörtök este 1-1-es döntetlent ért el a Monaco ellen hazai pályán, és ezzel megnyerte a csoportját a francia bronzérmes, a török bajnok Trabzonspor és a szerb bajnok Crvena zvezda előtt. Amióta bevezették a nemzetközi labdarúgó kupákban a csoportkört, első alkalommal jutott tovább magyar csapat a tavaszi egyenes kieséses szakaszba.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint nem érkezett meg az elitbe a Ferencváros azzal, hogy csoportgyőztesként a nyolcaddöntőbe jutott az Európa-ligában – ahhoz évről évre a Bajnokok Ligájában kell szerepelni –, viszont a szurkolóit boldoggá tette, amit a legfontosabbnak tart.

„A szünetben szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mert sokszor túl gyorsan játszottunk előre, ebből pedig sok labdavesztés lett. Emellett Marquinhos beállításával szerettünk volna még támadóbb játékra váltani. Minden egyes cserénk azt szolgálta, hogy javuljunk támadásban " - válaszolt az MTI kérdésére Csercseszov.


A Ferencváros sporttörténelmet írt azzal, hogy csoportelsőként jutott tovább az Európa-liga nyolcadöntőjébe      Fotó: Koszticsák Szilárd


Az orosz szakember kifejtette, hogy nem tudta, a másik meccs hogyan alakul, de az egyenlítést mindenképpen el akarta érni. Hozzátette, örül annak, hogy végül ez is elégnek bizonyult a csoportelsőséghez.

Nem a pénz focizik, hanem a focival lehet pénzt keresni. Nem mindig a költségvetés számít. Ma azzal értünk el kiváló eredményt egy nagyon erős riválissal szemben, hogy egységesen, csapatként futballoztunk" - mondta Csercseszov arra a felvetésre, hogy az FTC csupa olyan ellenfelet előzött meg a kvartettben, amelyeknek nagyobb a büdzséje.

Egyúttal egy önkritikus visszakérdezéssel utalt a klub meghívására az AS Monaco elleni mérkőzést a helyszínen megtekintő harmadosztályú Iváncsára, amely múlt héten bombameglepetésre kiejtette a zöld-fehéreket a Magyar Kupából: "mi a büdzséje az Iváncsának? Azt tudjuk?"

A Ferencváros a csoportmeccsek után legközelebb márciusban lép pályára a labdarúgó Európa-ligában, amelyben a csütörtökön este kiharcolt csoportelsőségének köszönhetően kihagyhatja az első, februári kieséses fordulót. A kieséses szakasz első körének sorsolását - a második helyezettek és a Bajnokok Ligájából átkerülő csoportharmadikok között - november 7-én tartják, a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcok mérkőzéseit pedig február 16-án és 23-án játsszák.

A továbbjutókat február 24-én sorsolják össze a csoportgyőztesekkel, azaz ekkor derül ki, hogy a Ferencváros melyik csapattal találkozik a 16 között. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án játsszák. A sorozat döntőjének a Puskás Aréna ad otthont május 31-én.


Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek