Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: Sainz rajtolhat az élről Austinban, gyászol a Red Bull

10perc.hu
2022. 10. 23.
F1: Sainz rajtolhat az élről Austinban, gyászol a Red Bull

A Ferrari spanyol versenyzője mellől a kétszeres világbajnok Max Verstappen, míg a második sorból a két Mercedes indulhat az Egyesült Államok Nagydíján.

Meglehetősen érdekes időmérő edzést rendeztek Austinban, ahol az élcsapatok versenyzői közül többen is visszaszorultak különböző büntetések miatt a rajtrácson. Ennek ellenére a konstruktőrök világbajnoki címéért küzdő Red Bull és Ferrari egy-egy pilótája foglalja el az európai időszámítás szerint késő este rendezendő Egyesült Államok Nagydíjának első sorát.

A pole pozíciót Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője szerezte meg, a 28 éves pilótának ez volt idén és pályafutása során is a harmadik rajtelsősége. Ugyan a második legjobb időt a csapattársa, Charles Leclerc szerezte meg, ám a monacóinak motorcsere miatt tíz hellyel hátrébbról kell majd elrajtolnia.

Így Sainz mellől az egyébként harmadikként végző kétszeres világbajnok, a Red Bull-lal versenyző holland Max Verstappen indulhat. A második sor is átalakult, hiszen a holland csapattársa, Sergio Pérez is kapott egy öt rajthelyes büntetést motorelemcserék miatt, így a második sort végül az időmérőn ötödikként és hatodikként záró Mercedes brit versenyzői, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, valamint George Russell foglalhatja el.

Az időmérő előtt rossz hír érkezett, ugyanis hosszú súlyos betegség után 78 esztendős korában elhunyt a Red Bull-birodalom atyja, két F1-es istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. A hírt a Red Bull saját portálja, a Speedweek is megerősítette.


Hosszú súlyos betegség után 78 esztendős korában elhunyt a Red Bull-birodalom atyja, két F1-es istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz    Fotó: dfb


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, Mateschitz még láthatta, ahogy Max Verstappen Szuzukában bebiztosította a második világbajnoki címét. „Rendkívül büszke volt a csapatra, mindenre, amit elértünk. Szenvedélyes támogatónk volt mindenben, amit csináltunk. Most ünnepelni szeretnénk mindazt, amit tett értünk, tisztelgünk előtte” – nyilatkozta Horner.

A csapat akár ezen a versenyen megszerezheti története ötödik konstruktőri vb-címét, amivel a lehető legszebben tisztelegnének tulajdonosuk emléke előtt.


A teljes rajtsorrend

1. sor: Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari), Max Verstappen (holland, Red Bull)
2. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes), George Russell (brit, Mercedes)
3. sor: Lance Stroll (kanadai, Aston Martin), Lando Norris (brit, McLaren)
4. sor: Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo), Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
5. sor: Alexander Albon (thaiföldi, Williams), Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
6. sor: Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri), Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
7. sor: Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri), Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
8. sor: Kevin Magnussen (dán, Haas), Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
9. sor: Esteban Ocon (francia, Alpine), Mick Schumacher (német, Haas)
10. sor: Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo), Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Főkép forrása:
Facebook/Carlos Sainz

További cikkek