Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Zöld-fehér szégyen! A harmadosztályú Iváncsa kiverte a Magyar Kupából a címvédő Ferencvárost

10perc.hu
2022. 10. 19.
Zöld-fehér szégyen! A harmadosztályú Iváncsa kiverte a Magyar Kupából a címvédő Ferencvárost

Az NB III-as Iváncsa otthonában hosszabbítást követően 3-2-re legyőzte a Fradit, amely ezzel a vereségével az idei kiírás legnagyobb meglepetését okozta.

Ha egy csapat sikert sikerre halmoz a nemzetközi kupaporondon, akkor sem engedheti meg magának azt, hogy a hazai mérkőzéseit nyűgnek érezve, mindenféle motiváció nélkül játssza le. A Ferencváros ugyanis az elmúlt héten porig rombolta a saját maga építette nimbuszát: előbb a hazai pontvadászatban utolsó Mezőkövesd, majd ma a Magyar Kupában az NB III-as Iváncsa múlta felül a zöld-fehéreket.

Holott ugyanezek a játékosok az Európa-ligában vezetik a csoportjukat, legyőzték valamennyi ellenfelüket már – a török bajnok Trabzonsport, a szerb bajnok Crvena zvezdát és a francia bronzérmes Monacót –, vezetik a négyesüket és egy pontra vannak attól, hogy végre bejussanak egy nemzetközi kupasorozat egyenes kieséses szakaszába.

Nos, ez a Ferencváros kapott ki 3-2-re az NB III-as Iváncsa otthonában a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így búcsúzott a sorozattól. Ráadásul úgy, hogy Sztanyiszlav Csercseszov bajnok-, és kupagyőztes csapata kétszer is vezetett a találkozó elején.

Az Iváncsa azonban nemcsak kiegyenlített a második félidőben, de a hosszabbításban (!) Kercsó Bence találatával megszerezték a 16 közé jutást érő találatot. Ami hatalmas öröm Iváncsán, az legalább akkora szégyen a másik oldalon. Titokban abban reménykedhetünk, hogy a Fradi a Monaco ellen október 27-én újból a szebbik arcát fogja mutatni.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek