Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eldőlt! Ha nem szerez pontokat a hátralévő négy futamon, repül a Haastól Mick Schumacher

10perc.hu
2022. 10. 19.
Eldőlt! Ha nem szerez pontokat a hátralévő négy futamon, repül a Haastól Mick Schumacher

Az F1-es amerikai istálló tulajdonosa elárulta, a korábbi hétszeres világbajnok fiában megvan a potenciál, de az autótörései nagyon sok pénzt emésztenek fel.

Noha a 2022-es világbajnoki idényből még négy futam is hátra van, már a jövő évi pilótaülésekből sincs már sok betöltetlen. Konkrétan a Williams keres a távozó Nicolas Latifi másik versenyzőt, illetve az idén jelentős fejlődést mutató Haas nem döntött még arról, megtartja-e 2023-ra is Mick Schumachert.

A korábbi hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia a második idényét tölti az amerikai istállóban, és a tavalyi nullázást követően idén megszerezte első vb-pontjait – jelenleg 12 egység áll a neve mellett –, ám ennek ellenére előfordulhat, hogy el kell hagynia a csapatot. Ugyanis az istálló tulajdonosa szerint a fiatal német rengeteg autót tör össze, ami rengeteg pénzt emészt fel.

Mi most csak várunk. Szükségünk van rá, hogy pontokat szerezzen, igyekszünk a lehető legtöbb időt adni neki, hogy lássuk, mire is képes. Ha velünk akar maradni, szállítania kell a pontokat. Ez az, amire most várunk. Az autótörései egy vagyonba kerültek, és sok autót összetört, nekünk pedig nincs annyi pénzünk” – nyilatkozta a gptoday.com portálnak Gene Haas.

Főkép forrása:
Facebook/Mick Schumacher

További cikkek