Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Majd három milliárd forintot keresett eddig a Fradi a remek Europa-ligás szereplésével

10perc.hu
2022. 10. 14.
Majd három milliárd forintot keresett eddig a Fradi a remek Europa-ligás szereplésével

A szerb bajnok csütörtök esti legyőzése újabb 630 ezer euró érkezik a zöld-fehérek számlájára, és ha csoportelsőként jutna tovább a Ferencváros, az 2,3 millió eurót hozna a konyhára.

Eddig fantasztikusan szerepel a Ferencváros az Európa-liga főtábláján, pedig a sorsoláskor – a török bajnok Trabzonspor, a szerb bajnok Crvena zvezda és a francia pontvadászat bronzérmese, a Monaco lett az ellenfél – sokan már azt is bravúrnak tartották volna, ha 1-2 pontot szerez a Fradi a csoportmeccseken.

Ehhez képest a negyedik fordulót követően három győzelemmel és egy vereséggel, 9 szerzett ponttal vezeti a csoportot, az előnye 3 pont a Trabzonspor és a Monaco, hat egység  a szerb bajnok előtt, azaz ha az idegenbeli siker után két hét múlva hazai pályán is megveri a franciákat, szerencsés esetben már a török kirándulás előtt megnyeri a csoportot.


A Fradi a negyedik fordulót követően három győzelemmel és egy vereséggel, 9 szerzett ponttal vezeti a csoportját      Fotó: MTI/Illyés Tibor


Az FTC hajszálnyira van a továbbjutástól, ugyanis ha a hátralévő két mérkőzése egyikén pontot szerez, biztosan továbbjut a sorozat csoportköréből, de akkor is, ha a Crvena zvezda bármelyik meccsén pontokat veszít. Ez pedig azt jelentené, hogy biztosan ott lenne valamelyik kupában a tavaszi egyenes kieséses küzdelemben.

Ugyanakkor már eddig is sikertörténet a Fradi szereplése, és nemcsak szakmailag, de anyagilag is. A nemzetisport.hu összesítése szerint a zöld-fehérek ugyanis eddig 3,63 millió eurót kaptak a csoportkörbe jutásért, ehhez jön hozzá 924 ezer euró a tízéves UEFA-együtthatója alapján, illetve minden pontért 210 ezer euró jár, ami eddig 1,89 millió. Ha mindent figyelembe veszünk, akkor a jegybevételekkel, a közvetítési jogokkal együtt már most 6,444 millió euró a bevétel, azaz kb. 2,7 milliárd forint.


Az FTC hajszálnyira van a továbbjutástól, ugyanis ha a hátralévő két mérkőzése egyikén pontot szerez, biztosan továbbjut a sorozat csoportköréből


Ha az FTC az első helyen jut tovább, úgy a nyolcaddöntőben folytatja, s ezzel 2.3 millió eurót kereshet, míg ha másodikként – amiért 1.05 millió euró jár –, abban az esetben egy Bajnokok Ligája-csoportharmadik klubbal csaphat össze a legjobb 16 közé jutásért, a harmadik hely Ekl-szereplést ér. És ehhez még az utolsó két fordulóban megszerzett pontok után járó pénzeket kell majd hozzáadni.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek