Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: folytatódott a Fradi-csoda, a szerb bajnok is kipipálva

10perc.hu
2022. 10. 14.
Európa-liga: folytatódott a Fradi-csoda, a szerb bajnok is kipipálva

A Ferencváros 2-1-re legyőzte csütörtökön a vendég Crvena zvezdát a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, és továbbra is vezeti a H csoportot.

Mindenki a nagy visszavágásra készült a Groupama Arénában, hiszen egy hete hatalmas pofonba szaladt bele a Ferencváros Belgrádban, ahol 4-1-re kikapott a Crvena zvezdától. Nemcsak a becsület miatt volt fontos, hogy nyerjen a Fradi, hanem azért is, mert egy esetleges győzelemmel már-már a tavaszi, egyenes kieséses szakaszban érezhetnék magukat a zöld-fehérek.

A zsúfolásig telt stadionban fantasztikus volt a hangulat, a hazai szurkolók fantasztikus élőképpel, a szerb tábor hatalmas hangzavarral nyitott. Már az első percekben látható volt, ezúttal egy más felfogású Ferencváros lépett pályára, és a hazaiak egyik gólfelelőse, a korábban a szurkolók által szinte kiátkozott norvég Kristoffer Zachariassen közeli találatával vezetést is szerzett a Fradi.

Egy szóra álljunk meg Zachariassennél. A meccseket végigrobotoló, elképesztő mennyiséget futó, csupaszív játékos a beilleszkedés hónapjait követően kihagyhatatlanná vált a csapatból, ráadásul Traoré mögött a legeredményesebb játékosa is jelenleg a zöld-fehéreknek: a bajnokságban már négy gólt szerzett, míg az idei kupasorozatban kétszer-kétszer talált be a Slovannak és a Crvena zvezdának is.

A második félidő elején a Fradi az öltözőben maradt, ám egy kezezés miatt meg nem adott szerb találat után Stefan Mitrovic egy fantasztikus szólót követően egyenlített. A hazaiak azonban most nem estek össze a kapott találattól, és Samy Mmaee hat perccel később ismét az FTC-t juttatta előnyhöz, és mint utóbb kiderült, újabb három ponthoz.

A Ferencváros harmadik győzelmével és kilenc pontjával magyar csúcsot állított fel az európai kupasorozatok csoportkörére vonatkozóan, egyúttal megőrizte első helyét a négyesében, de a török Trabzonspor sikerével a tavaszi folytatás matematikailag még nem vált biztossá. A zöld-fehérek két hét múlva az ötödik fordulóban a francia AS Monacót fogadják, és ha legalább egy pontot szereznek, már továbblépnek a csoportból.


Samy Mmaee újabb három ponthoz juttatta a Ferencvárost    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt kizárólag a továbbjutás kiharcolása foglalkoztatja, az nem, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata magyar csúcsot állított fel azzal, hogy csütörtök este legyőzte a Crvena zvezdát az Európa-liga negyedik fordulójában.

A magyar futballnak lehet, hogy rekord a három győzelem és a kilenc pont a csoportkörben, de nekem nem. Én nyertem már hatból hatot is a Dinamo Moszkvával. Az a fontos, hogy még két kemény meccs vár ránk, amelyeken a továbbjutásért fogunk küzdeni, éppen ezért mi csakis az előttünk álló találkozókkal foglalkozunk, nem a rekordokkal" - mondta az orosz szakember.

Európa-liga, 4. forduló, H csoport

Ferencváros-Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)

Groupama Aréna, 20 675 néző, Jv.: Daniel Stefanski (lengyel)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka - Vécsei, Besic (Esiti, 81.) - Traore, Zachariassen, Gojak (Nguen, 67.) - R. Mmaee (Boli, 95.).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic - Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic - Pesic, Katai (Bukari, 62.).

Gól: Zachariassen (24.), S. Mmaee (61.), illetve Mitrovic (55.)

Trabzonspor (török)-AS Monaco (francia) 4-0 (1-0)

Gól: Sarr (44., öngól), Vitor Hugo (48.), Bardhi (57.), Trezeguet (69.)

A csoport állása:
1. Ferencváros 4 3 - 1 7-7 9 pont
2. Trabzonspor 4 2 - 2 9-7 6
3. AS Monaco 4 2 - 2 4-6 6
4. Crvena zvezda 4 1 - 3 6-6 3

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek