Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség orosz elnöke visszaadta honfitársai és a fehérorosz bokszolók versenyzési jogát

10perc.hu
2022. 10. 05.
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség orosz elnöke visszaadta honfitársai és a fehérorosz bokszolók versenyzési jogát

Az IBA legnagyobb szponzora a Gazprom, így senki sem csodálkozott, hogy Umar Kremljov döntése előtt felfüggesztette az ukrán szövetséget.

Úgy tűnik, van olyan helyzet, amikor már a külvilág véleményére egy pillanatig sem adnak. Legutóbb a 10perc.hu számolt be arról, hogy az orosz vezetésű Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az ukrán szövetséget.

Most ennél is tovább ment a Vlagyimir Putyin barátjaként ismert Umar Kremljov vezette IBA: a Sky News megtudta, hogy a szervezet feloldotta az orosz és belarusz amatőr ökölvívókra vonatkozó tilalmat. Közleményben tudatták, hogy igazgatótanácsa megszavazta a változtatást.


Umar Kremljov vezette IBA természetesen figyelembe vette Putyin és a Gazprom érdekeit     Fotó: iba.sport


A két ország sportolóit és bíráit az orosz–ukrán háború kirobbanása után tiltotta ki az IBA előző vezetése – Kovács Koko István volt a főtitkár – a nemzetközi szövetség versenyeiről. Ám jött az új orosz elnök, aki természetesen meghajolt az IBA legnagyobb szponzorának, a Gazpromnak az akarata előtt.

A döntéssel kapcsolatban a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség közölte, hogy „politikailag semleges és független” marad, és hogy „minden sportolónak egyenlő feltételeket kell biztosítani”. Mondjuk erről az ukrán szövetséget elfelejtették megkérdezni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek