391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eb-selejtezők: első kalapban a magyar válogatott, de megkaphatjuk a franciákat és az angolokat

10perc.hu
2022. 09. 28.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az Eb-selejtezőkön nem kerülhetnek össze a címvédő olaszokkal sem, akiktől mindkétszer kikaptak a Nemzetek Ligájában.

Régen látott magasságokba került a magyar labdarúgó-válogatott, miután remekül szerepelt a Nemzetek Ligája elitjében. Marco Rossi csapata – kétszer legyőzte az angolokat és csak egy pontot veszített a németekkel szemben – a legerősebb, azaz az első kalapba került a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének jövő vasárnapi, Frankfurtban rendezendő sorsolására.

Összesen 53 válogatott lesz érdekelt a kvalifikációban – a németek házigazdaként, az orosz válogatott pedig kizárt csapatként nem vesz részt a selejtezőkben –, amelyben a küzdelem hét ötcsapatos és három hatcsapatos csoportban zajlik majd.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinensviadalra, Németország pedig rendezőként automatikusan résztvevő. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a pótselejtezőkön, melyben - a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően - szinte biztosan szerepelhetne a magyar válogatott, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az Eb-selejtezőkön nem kerülhetnek össze a címvédő olaszokkal, akiktől mindkétszer kikaptak a Nemzetek Ligájában. Szintén az első kalapban szerepel és így nem lehet a magyar csapat ellenfele Hollandia, Horvátország, Spanyolország, Dánia, Portugália, Belgium, Svájc és Lengyelország.


Marco Rossi és stábja régen látott sikereket ért el a válogatottal    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Az Eb-selejtező sorsolásának kalapjai

1. kalap: Hollandia, Horvátország, Spanyolország, Olaszország, Dánia, Portugália, Belgium, Magyarország, Svájc, Lengyelország
2. kalap: Franciaország, Ausztria, Csehország, Anglia, Wales, Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia, Finnország
3. kalap: Ukrajna, Izland, Norvégia, Szlovénia, Írország, Albánia, Montenegró, Románia, Svédország, Örményország
4. kalap: Georgia, Görögország, Törökország, Kazahsztán, Luxemburg, Azerbajdzsán, Koszovó, Bulgária, Feröer-szigetek, Észak-Macedónia
5. kalap: Szlovákia, Észak-Írország, Ciprus, Fehéroroszország, Litvánia, Gibraltár, Észtország, Lettország, Moldova, Málta
6. kalap: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek