Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Darts: igazi sztárparádé a Hungarian Darts Trophyn

10perc.hu
2022. 09. 01.
Darts: igazi sztárparádé a Hungarian Darts Trophyn

Olyan világklasszisokat láthat a hétvégén a magyar közönség, mint a világelső Gerwyn Price, vagy a világbajnokok sora: Peter Wright, Rob Cross, Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld.

Péntektől vasárnapig a budapesti BOK Csarnok ad otthont a Hungarian Darts Trophynak, amely a sportág legnagyobb szervezete, a PDC európai körversenyének 10., a két hónapos nyári szünet utáni első állomása lesz. Hatalmas az érdeklődés, a szervezők bejelentése szerint a viadalra eddig nagyjából 12 ezer jegyet eladtak.

A szokásoknak megfelelően a Pro Tour-ranglista alapján a legjobb 16 játékos - köztük a címvédő, világelső Gerwyn Price, vagy a világbajnokok, Peter Wright, Rob Cross és Michael van Gerwen - csak a második fordulóban, szombaton kapcsolódik be a küzdelembe.



A nézők ugyanakkor találkozhatnak szupersztárokkal már az első napon is, közülük kiemelkedik az ötszörös vb-győztes holland Raymond van Barneveld. A magyar színeket négy játékos képviseli: Székely Pál, Sárai Levente, Borbély András és Végső János.

A PDC történetében még nem volt magyar játékos, akinek sikerült volna továbbjutni egy fordulóból, mindenki abban bízik, hogy ez a sorozat most megszakad. A versenyen mindhárom nap 13 órától rendezik a délutáni, és 19 órától az esti programot.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek