388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csercseszov: „A nézők a múltban élnek, de ez a XXI. század. De nagyon örülök, hogy revánsot vettünk”

10perc.hu
2022. 07. 28.

A Ferencváros még sosem tudott a legrangosabb kupasorozatban egy hazai vereséget követően továbbjutni, most ez is sikerült.

Fantasztikus győzelmet aratott a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, miután Pozsonyban 4-1-re kiütötte a Slovan Bratislavát. Azon túl, hogy ezzel a továbbjutással zsinórban negyedszer jutottak be a zöld-fehérek egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, a szurkolók számára ez a siker több volt egy győzelemnél az 1992-es botrányos pozsonyi meccset követően.

„A nézők talán a múltban élnek. Az, ami akkor történt, már történelem, ez pedig a XXI. század. Mi a jelenre és a mai meccsre koncentráltunk. Annak természetesen azért örülök, hogy revánsot vettünk" - mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki arról is beszélt, hogy még nincs itt az ideje az ünneplésnek, mert ez csak egy fontos lépés volt a BL-csoportkör felé.

Arra a felvetésre, hogy magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban még sosem jutott tovább hazai vereséget követően, úgy reagált, hogy ezt nem tudta, de jobb is így, mert ez csak még egy pszichológiai probléma lett volna.


A csapat már biztosan - sorozatban negyedszer - a csoportkörben szerepelhet valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában      Fotó: fradi.hu


„Megfelelő felkészülés és elemzés kellett ahhoz, hogy fordítsunk, illetve hogy a játékosok mindent végrehajtsanak, amit megbeszéltünk. A Slovan indult jobb helyzetből, de tudtam, hogy remek csapatot irányítok, amely képes fordítani. Nagyrészt az zajlott a pályán amit mi akartunk" - adta meg a siker titkát Csercseszov.

A tréner elárulta, az első meccs után egyenként beszélt a játékosaival, a vezetést megszerző Boli esetében például mondta neki, hogy ne aggódjon, a visszavágón gólt fog szerezni. A következő kör kapcsán annyit mondott Csercseszov, hogy a Ferencváros megfigyelője jelen volt Zürichben, ahol végül a Qarabag jutott tovább, de először még nem az azeri bajnokra, hanem a vasárnapi bajnoki nyitányra, a Puskás Akadémiára készül a csapata.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek