Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Paralimpia: az aranyifjú és az ezüstlány

10perc.hu
2021. 09. 03.
Paralimpia: az aranyifjú és az ezüstlány

Immár 15 érmet nyertek a magyarok a Tokióban rendezett paralimpián: előbb Kiss Pál Péter szerzett aranyérmet K-1 200 méteren, míg Pap Bianka már harmadszor állhatott fel a dobogóra, most 200 méteres vegyesúszásban lett második.

Úgy tűnik, nem telik el nap, hogy a magyar sportolók ne nyerjenek érmet a tokiói paralimpián: ma egy-egy aranyat és ezüstöt szereztek. A Sea Forest Kajak-kenu pályán esélyeshez méltóan győzött – egy bójasorral verte a második helyen célba ért vetélytársát – Kiss Péter Pál kajak egyesben 200 méteren, a KL1-es kategóriában.

A 18 éves kajakos az eredményhirdetése után a vegyes zónában az MTI-nek azt mondta, egyelőre nem tudja felfogni, mit is ért el, de szerinte most még nem is kell. Úgy fogalmazott, elsősorban örömet érez, hogy sikerült, amiért küzdött.



„A vb és Eb-k után mindenféleképpen szerettem volna, hogy ez is jól sikerüljön. Persze előre nem mondtuk ki, de nem szerettem volna egy banánhéjon elcsúszni itt a végén" - tette hozzá, utalva arra, hogy 2019-ben Szegeden világbajnoki aranyérmes lett, és abban az évben Poznanban megnyerte az Európa-bajnokságot is, majd utóbbi sikerét meg tudta ismételni idén, Duisburgban.

„Rengeteg sok munka van ebben a mostani eredményben. 2019-től jöttek a sikerek, de azért ezt mi már jóval előtte elkezdtük edzőmmel, Pruzsina Istvánnal. Mi már hat éve készültünk. Ha nem is kifejezetten erre, de arra, hogy versenyezhessek nemzetközi szinten. Hál' istennek, jól jöttek ki a lépések" - utalt a győzelmeire a BHSE kajakosa.



Aztán jött a szokásos uszodai dobogós eredmény, ugyanis a korábban egy-egy aranyat és ezüstöt nyerő Pap Bianka gyarapította éremgyűjteményét, amihez egy újabb ezüstöt tett hozzá, miután második lett 200 méteres vegyesúszásban. Ezzel a magyar csapatnak 15 érme - hét aranya, öt ezüstje és három bronza van. Az úszók három első és négy második hellyel fejezték be szereplésüket.

„Gondolkodtam, hogy jó lenne egy bronzérem is, hogy meglegyen a kollekció, de azért nem cserélném el. Nem igazán érzékeltem semmit, pillangón kicsit vizet nyeltem, de magamhoz képest ez nagyon jó pillangó volt, annyira csúnyán nem hagytak ott. A hát nagyon tetszett, bár ott a fejem ki volt már kapcsolva teljesen. Mellen csak mentem és küzdöttem az életemért, gyorson pedig láttam, hogy a mellettem lévő lány fogható, és akkor tekertem, hogy beérjek" – mondta nevetve Pap Bianka a vegyes zónában.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek