Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a spanyolok kitömték a vb-ezüstérmes horvátokat

10perc.hu
2021. 06. 28.
Foci Eb: a spanyolok kitömték a vb-ezüstérmes horvátokat

A jelenleg zajló labdarúgó Európa-bajnokság talán legjobb meccsén Spanyolország hosszabbítást követően 5-3-ra verte Horvátországot, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol a francia-svájci meccs győztesével fog találkozni.

Az első két, meglehetősen gyengére sikeredett mérkőzés után a spanyol válogatott megtalálta a góllövő cipőit, és a szlovákoknak lőtt ötöst követően, a vb-ezüstérmes horvátoknak is pontosan ennyit lőve – igaz, utóbbiaktól kaptak hármat a rendes játékidőben – már ott vannak a legjobb nyolc között.

Igaz, a meccs nem úgy indult, hogy a vége ez lesz, hiszen a horvát együttes egy ritkán látható, 40 méteres Pedri-öngóllal szerzett vezetést, de a végig nagy labdabirtoklási fölényben játszó spanyolok még az első félidőben egyenlítettek, azaz kezdődhetett minden újra a szünetet követően.

Aztán a második 45 percben kinyílt a gólzsák, és a spanyolok két, ritkán látható találattal már-már győztesnek hitték magukat, amikor a horvátok 8 perc alatt kiegyenlítettek, és ezzel hosszabbításra mentették a meccset.

A plusz harminc percben aztán jött az újabb fordulat, és Luis Enrique csapata három perc alatt szerzett két góljával kiharcolta a továbbjutást. A találkozó nemcsak a remek játék és a sok gól miatt marad emlékezetes, hanem azért is, mert a csapatok történelmet írtak azzal, hogy mind a nyolc gólt más játékos lőtte.

A 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok spanyolok tehát alaposan belehúztak, és a legutóbbi két meccsen tíz gólt szerezve bejutottak a negyeddöntőbe, ahol az esti Franciaország-Svájc összecsapás győztesével találkoznak majd Szentpéterváron.



Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Spanyolország-Horvátország 5-3 (1-1, 3-3, 5-3) - hosszabbítás után

Koppenhága, 22 771 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)

Spanyolország: Unai Simón - Azpilicueta, Eric Garcia (P. Torres, 71.), Laporte, Gaya (Jordi Alba, 77.) - Koke (Fabián Ruiz, 78.), Busquets (Rodri, 101.), Pedri - F. Torres (Oyarzabal, 88.), Morata, Sarabia (Olmo, 71.).

Horvátország: Livakovic - Juranovic (Brekalo, 73.), Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric (Ivanusec, 114.), Brozovic, Kovacic (Budimir, 79.) - Vlasic (Pasalic, 79.), Petkovic (Kramaric, a szünetben), Rebic (Orsic, 67.).

Gólszerzők: Sarabia (38.), Azpilicueta (57.), F. Torres (77.), Morata (100.), Oyarzabal (103.), illetve Pedri (20., öngól), Orsic (85.), Pasalic (90+2.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek