Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: tovább tart az olasz csoda

10perc.hu
2021. 06. 20.
Foci Eb: tovább tart az olasz csoda

Befejeződtek a küzdelmek a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának küzdelmei, és a négyesből a veretlen olaszok, valamint Wales válogatottja biztosan, míg a 4 pontot gyűjtő svájciak is bízhatnak a nyolcaddöntőben.

Azért az egészen megdöbbentő, amit az olasz labdarúgó-válogatott produkál: harminc mérkőzés, azaz 2018 szeptembere óta veretlen, ráadásul az utolsó 11 meccsét úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott, miközben 31 alkalommal találtak be ellenfeleik kapujába.

És most hibátlan mérleggel, elsőként jutott tovább az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, miután az A csoport vasárnapi harmadik fordulós mérkőzésén 1-0-ra legyőzte Wales együttesét, miután előtte Törökországot és Svájcot is 3-0-ra verte.

Roberto Mancini tanítványai abszolút esélyesévé váltak a jelenleg zajló kontinensviadalnak: ugyanis az Eb-k történetében ők az elsők, akik egy csoportkörből száz százalékosan, kapott gól nélkül jutottak tovább. Ráadásul az egyeneskieséses szakaszban vagy az ukránokkal, vagy az osztrákokkal játszanak majd, azaz meglepetés lenne az olaszok veresége.

Az A csoportból a második helyen a vereség ellenére Wales jutott tovább, mert jobb a gólkülönbsége, mint a törököket vasárnap 3-1-re verő svájciaknak. A Gareth Bale vezette, 2016-ban bronzérmes válogatott a nyolcaddöntőben a finn-orosz-dán trióból kap ellenfele, , míg Svájc a harmadik helyezettek ranglistája alapján kerülhet a nyolcaddöntőbe, és erre jó esélye van, miután négy pontot szerzett a csoportkörben.



A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Olaszország-Wales 1–0 (1–0)

Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Hategan (román)

Olaszország: Donnarumma (Sirigu 89.) – Tolói, Bonucci (Acerbi 45.), Bastoni, Emerson Palmieri – Pessina (Castrovilli 87.), Jorginho (Cristante 75.), Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi (Raspadori 75.).

Wales: Ward – Gunter, Rodon, Ampadu – C. Roberts, Allen (Levitt 87.), Morrell (Moore 60.), N. Williams (B. Davies 86.) – Bale (Brooks 86.), Ramsey, D. James. (H. Wilson 74.).

Gólszerző: Pessina (39.)

Kiállítás: Ampadu (Wales – 55.)


Svájc-Törökország 3–1 (2–0)

Baki, Olimpiai Stadion, 17 138 néző. Vezette: Vincic (szlovén)

Svájc: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez – Widmer (Mbabu, 90+2.), G. Xhaka, Freuler, Zuber (Benito, 85.) – Shaqiri (R. Vargas, 75.) – Embolo (Mehmedi, 85.), Seferovic (Gavranovic, 75.).

Törökország: U. Cakir – Z. Celik, Demiral, Söyüncü, Müldür – Ayhan (Okay, 64.), Tufan (Yazici, 64.) – Ünder (Karaman, 80.), Kahveci (Kökcü, 80.), Calhanoglu (Toköz, 85.) – B. Yilmaz.

Gólszerző: Seferovic (6.), Shaqiri (26., 68.), ill. Kahveci (62.)


Az A csoport végeredménye

1. Olaszország        3             3             -             -             7-0         9 pont

2. Wales                 3             1             1             1             3-2         4

3. Svájc                    3             1             1             1             4-5         4

4. Törökország       3             -             -             3             1-8         0


Főkép forrása:
Twitter/Italy

További cikkek