Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: tragédia Koppenhágában, Eriksent újraélesztették a pályán

10perc.hu
2021. 06. 12.
Foci Eb: tragédia Koppenhágában, Eriksent újraélesztették a pályán

A dánok 29 éves támadója váratlanul összeesett a finnek elleni Európa-bajnoki meccsen, több mint negyedórán keresztül próbálták megmenteni az életét. A legfrisseb hírek szerint az állapota stabil, kórházba szállították.

Döbbenetes képek a labdarúgó Európa-bajnokság második napjának skandináv rangadóján. A találkozó 43. percében összeesett a pályán a dán Christian Eriksen. Miután senki sem volt a közelében, a csapattársai azonnal jelezték, nagy a baj, aminek hatására megállították a játékot.

A pályára érkező orvosi stáb negyedórán keresztül szívmasszást alkalmazott, és az újraélesztéshez defibrillátort is alkalmaztak a földön mozdulatlanul fekvő futballistán. A stadionban síri csend uralkodott, a játékos feleségét a dán csapat játékosai próbálták vigasztalni.

A finn válogatott levonult a pályáról, míg a dánok továbbra is az életéért küzdő Eriksen mellett maradtak. Negyed órán át élesztették újra, végül hordágyon, intubálva vitték le a támadót. A meccs természetesen félbeszakadt, senki sem tudja, lesz-e a folytatás.

Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

Főkép forrása:
AFP

További cikkek