391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: „Mindenki számára adott a lehetőség” - Galériával

10perc.hu
2021. 06. 05.
Marco Rossi: „Mindenki számára adott a lehetőség” - Galériával

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó válogatott kapitánya szerint minden siker növeli a csapat önbizalmát.

A jövő pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég ciprusi csapatot a Szusza Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Schäfer András 36. percben lőtt találatával nyert, így immár tíz találkozó óta veretlen.

A magyar csapat kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést ugyancsak Újpesten, majd az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek vendége lesz Münchenben.

A ciprusiak 1-0-s legyőzése után a szövetségi kapitány az mlsz.hu kérdésére elmondta: számított arra, hogy lehetnek nehézségeink a mérkőzésen, mert ebben az összetételben még sosem játszott együtt a csapat, ráadásul két újonc, Hahn János és Bolla Bendegúz is bemutatkozhatott. Lehetett volna nagyobb arányú is a siker, ám a meccs hajrájában Nikolics büntetőt hibázott.



„A végeredménynek örülök, hiszen a győzelem javítja a csapatmorált, és pozitív hatással van a további munkánkra. Kényszerűségből nagyban át kellett alakítani a kezdőcsapatot az ideálishoz képest, ezért benne volt a pakliban, hogy kicsit küszködős lesz a játékunk a szervezetten védekező ciprusiak ellen. Avattunk újoncot, emellett több játékos még nem játszott korábban együtt, ennek is betudható, hogy taktikai problémáink voltak, különösen az első félidei labdabirtoklásban, ám komolyabb lehetőséget ezzel együtt sem engedtünk az ellenfélnek” – értékelte csapata teljesítményét Marco Rossi.

A szövetségi kapitány azt is elárulta: Szalai Ádám, Sallai Roland, Orbán Willi és Nagy Ádám kisebb izomfáradtság miatt nem volt tagja ezúttal a kezdőcsapatnak, de mindannyian rendelkezésre állnak a következő mérkőzésre, mindössze azért maradtak ki, mert nem szeretett volna egy komolyabb sérülést kockáztatni az esetükben.



„A második félidőre feljavultunk, jobban játszottuk meg a labdákat, bár éppen ebben a periódusban alakítottak ki helyzeteket a ciprusiak. Dibusz Dénesnek jár az elismerés, hogy ezekből nem született gól. Volt néhány fontos taktikai tanulsága a mai mérkőzésnek, de azt is ki kell emelni, hogy az Európa-bajnokságon másféle játékot kell majd játszanunk, hiszen a nagyobb csapatok ellen mi leszünk azok, akiknek kontrákra kell építeniük” – fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi hozzátette, a gólt szerző és büntetőt kiharcoló Schäfer András kiváló meccset játszott, és bár már évekkel ezelőtt felfigyelt rá, amikor még az MTK-ban futballozott, mostanra érett be a játéka.

„Ő az egyik olyan játékos, aki bebizonyította, hogy a kezdőcsapatban is számításba vehetem, és bárki ellen végigjátszhat egy teljes mérkőzést. Mindenki számára adott a lehetőség, ha fut, harcol és odateszi magát a pályán, akkor esélye lehet a válogatottságra” – jelentette ki az olasz szakember.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek