Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Úszó-eb: meglepetésarany Szabó Szebasztiántól, bravúrezüst a női gyorsváltótól!

10perc.hu
2021. 05. 21.
Úszó-eb: meglepetésarany Szabó Szebasztiántól, bravúrezüst a női gyorsváltótól!

Ma sem maradtak a magyarok érem nélkül, ugyanis amíg Szabó Szebasztián aranyérmet nyert 50 méter pillangón, addig a női gyorsváltónk második lett a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Alaposan meghálálta Szabó Szebasztián, hogy 2019-ben meghívást kapott a magyar válogatottba a honosítását követően. Ugyanis a győriek 25 éves, szerb származású versenyzője 23.00 másodperces idővel hatalmas meglepetésre diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot. Szabó tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja, ezzel az első, magyar színekben szerzett aranyát nyerte nagymedencében.



„Ugyan az idő alapvetően rossznak mondható, de nagyon boldog vagyok vele, mert mégis csak Európa-bajnoki címet eredményezett a számomra. Nagy elégtétel nekem ez az aranyérem, hiszen az elmúlt években többször is századok választottak el a világversenyeken attól, hogy felállhassak a dobogóra” – mondta az M4 Sportnak az újdonsült kontinensbajnok.



És ezzel még nem volt vége a magyar sikereknek, ugyanis ezüstérmet nyert a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó. A Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összeállítású kvartett 7:56.26 perccel csapott célba, míg a számot a britek nyerték, a dobogó harmadik fokára az olaszok állhattak fel. Jakabos a negyedik helyen adta át a stafétát, míg előbb Fábián, majd az őt váltó, mindössze 15 éves Veres is javított egy-egy helyezést, és az utolsóként úszó Kapás Boglárka – a szám olimpiai- és négyszeres világbajnokát, Federica Pellegrinit tartotta maga mögött – megőrizte a második helyet.



Milák Kristóf az egyes pályán úszva élete legjobbjával (1:45.74) ötödik lett 200 méter gyorson, holott a táv felénél még egy fél testhosszal vezetett, ám a szám specialistái végül az utolsó ötvenen megelőzték a 200 méter pillangón aranyérmet nyert klasszist. Női 1500 méteres gyorson sem sikerült az éremszerzés, ugyanis a 19 éves Késely Ajna negyedik, míg a 17 esztendős, a 400 vegyesen már egy ezüstérmet szerző Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett.

A magyarok tizenegy éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon, és ez a szám szombaton biztosan növekedni fog, hiszen a női 200 méteres vegyesúszásban ott van a második legjobb idővel Hosszú Katinka.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek