391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – kupasiker, győzelmek, érmek

10perc.hu
2021. 03. 01.
Sportmix – kupasiker, győzelmek, érmek

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Kosárlabda

A címvédő Sopron fennállása során tizedszer hódította el a női kosárlabda Magyar Kupát, mivel a vasárnapi döntőben 79-56-ra legyőzte a DVTK-t. Az Euroliga márciusi negyeddöntőjébe jutott soproniak 14-13 után egy 16-0-ás rohamot mutattak be a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban, majd 25-7-re hozták a második negyedet. Gáspár Dávid együttese nyolc triplát dobott a nagyszünetig, amikor 46-21-re vezetett. Térfélcsere után sem forgott veszélyben a jubileumi, tizedik diadala. A Sopron 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2017, 2019 és 2020 után ünnepelhetett ismét MK-győzelmet. A harmadik helyet a Szekszárd szerezte meg, miután hat ponttal, 70-64-re legyőzte a PEAC-Pécset.


Birkózás

Az év első nagy nemzetközi versenyén Kijevben összesen közel hatszáz birkózó képviseltette magát a három szakágban. A magyarok közül a legtovább a 2013-as világbajnok, s már tokiói olimpiai kvótás Sastin Marianna jutott, aki női 62 kilóban ugyan kikapott a vb-címvédő kirgiz Tinibekovától, de a vigaszágon szépen menetelve, algériai, lengyel és üzbég riválist magabiztosan verve bronzérmet szerzett. Ami a helyezéseket illeti, a hölgyeknél Bognár Erika (57 kg) és Dollák Tamara (59), a szabadfogásúaknál Kuramagomedov Murad (74) és Ligeti Dániel (125) lett ötödik az ukrán fővárosban.



Tenisz

Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán. A kvalifikációban első helyen kiemelt magyar játékos - a világranglista 59. helyezettje - az ötödikként rangsorolt francia Pierre-Hugues Herbertet (90.) győzte le 1 óra 37 perces mérkőzésen 6:4, 6:3-ra. A magyar sportoló ellenfele az első fordulóban az amerikai szervakirály, Reilly Opelka lesz.


Ökölvívás

Újra megvédte a WBC és a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címét a jelenkor legjobb profi ökölvívójának tartott Saul „Canelo” Alvarez. A mexikói ezúttal Miamiban, a Hard Rock stadionban lépett kötelek közé, és már a harmadik menet végéig olyan fölényt harcolt ki a kötelező kihívója, a török Avni Yildirim ellen, hogy az ellenfele már nem állt ki ellene a negyedik menetre. Alvarez ezzel megőrizte címet, és legközelebb – a tervek szerint május 8-án – már egy címegyesítő ütközet vár rá a WBO világbajnoka, a veretlen brit Billy Joe Saunders ellen.



Jégkorong

A Hydro Fehérvár AV19 végre ismételten győzni tudott az osztrák jégkorongliga középszakaszában. A fehérváriak a mesterhármast ütő Hári János vezérletével 6-1-re nyertek a Vienna Capitals otthonában, a felsőház vasárnapi játéknapján. Az éllovas Bolzanónak 18, a Klagenfurtnak 9, a Salzburgnak 8, míg a Fehérvárnak és a Bécsnek 7-7 pontja van.


Cselgáncs

Hat érmet, közte három aranyat szereztek a magyar cselgáncsozók a Prágában rendezett olimpiai kvalifikációs világkupa (European Open) viadalon. Aranyéremmel zárt Tóth Benedek (81 kilogramm), Sáfrány Péter (90 kg) és Ohát Zalán (100 kg). Ezüstérmet szerzett Gőz Roland (90 kg), míg bronzérmes lett Vida András (60 kg) és Kármán Andrea (57 kg), míg ötödikkénz zárt Kordély Péter (90 kg), a négyszeres világbajnoki érmes Mészáros Anett (78 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg. Az éremtáblázaton a 28 fős magyar válogatott (3, 1, 2) a második helyezést szerezte meg Prágában, ahol 23 ország 270 dzsúdósa szerepelt.



Olimpia

Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője amellett érvelt, hogy legyenek nézők a nyári ötkarikás játékok versenyein. A korábbi olimpiaügyi miniszter úgy véli, hogy a szurkolóknak legalább korlátozott számban meg kell engedni a részvételt a tavalyról idénre halasztott olimpián és paralimpián. Hasimoto mielőbbi döntést sürgetett, rámutatva, hogy a kérdés megoldása már csupán a belépők árusítása és a szállodai helyek értékesítése miatt sem igen tűr halasztást.


Kézilabda

Meglehetősen furcsa hétvégén van túl a férfi Bajnokok Ligája csoportkörében a Pick Szeged csapata. Előbb játék nélkül kaptak 2 pontot a Tisza-partiak, mert a norvég Elverum elleni meccset a korlátozások miatt – utóbbi csapatnál pozitív tesztek születtek – nem lehet lejátszani. Majd szintén elmaradt a szegediek következő meccse a német Flensburg ellen, ugyanis ezúttal a csapat spanyol vezetőedzője Juan Carlos Pastor tesztje lett pozitív. Így ennek a találkozónak a két pontját a Flensburg kapta meg. Az egyelőre hat győzelemmel és hét vereséggel az A csoport negyedik helyén álló szegediek csütörtökön a Paris Saint-Germain otthonában zárják a BL csoportkörét, míg a csoportjában biztos másodikként záró Veszprém szerdán, hazai pályán a szintén francia Nantes ellen fejezi be csoportkörös menetelését.



A női kézilabda NB I szombati rangadóján a Ferencváros 38-20-ra győzött a Siófok KC otthonában. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Balaton-partiak közül Andrea Kobetic, Gnonsiane Niombla és Szikora Melinda sérülés, Tomori Zsuzsanna koronavírusos megbetegedés miatt hiányzott, Csapó Kincső pedig azért nem léphetett pályára, mert a nyolcadik fordulóban - amikor a találkozót eredetileg le kellett volna játszani - még a Szombathelyi KKA kölcsönjátékosa volt. Az egy vereséggel és 12 győzelemmel álló Ferencváros a tabella második helyén áll a százszázalékos Győri Audi ETO KC mögött, a Siófok jelenleg harmadik.



Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek