Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Majdnem egymilliárd dollárral csökkent az F1 bevétele

10perc.hu
2021. 02. 27.
Majdnem egymilliárd dollárral csökkent az F1 bevétele

A kialakult egészségügyi helyzetben a Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek 2019-hez képest.

Az autóversenyek elitsorozatának kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media bejelentette, hogy a járványhelyzet miatt jelentős bevételkiesés sújtotta a céget. Ugyanis amíg 2019-ben 2,022 milliárd dolláros bevétel mellett 17 millió dollár volt a szakág nyeresége, ezzel szemben tavaly 1,145 milliárd dolláros bevétel mellett 386 milliós veszteséget könyveltek el, a tíz csapat között pedig 711 millió dollárt osztottak szét, ami 301 millióval kevesebb a tavalyelőttinél.

Eleve csak 17 futam megrendezésére kerülhetett sor a tavalyi versenynaptárban eredetileg 22 nagydíj helyett, ráadásul többnyire nézők nélkül, valamint olyan kiemelt események maradtak el, mint a Monacói és a Szingapúri Nagydíj. Stefano Domenicali vezérigazgató szerint nem meglepő, hogy a versenyek számának csökkenése, a lerövidült idény és a zárt kapus futamok miatt csökkentek a bevételek. Hozzátette azonban, hogy minden versenyszervező egyetért abban, hogy az idei futamokat az eredeti tervek szerint kell megrendezni. A március 28-án Bahreinben kezdődő szezonban a tervek szerint 23 futamra kerül sor.

Főkép forrása:
Hungaroring

További cikkek