391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tenisz: Fucsovics kiesett Melbourne-ben

10perc.hu
2021. 02. 12.
Tenisz: Fucsovics kiesett Melbourne-ben

Fucsovics Márton négy szettben kikapott a 14. helyen kiemelt kanadai Milos Raonictól az Australian Open harmadik fordulójában, ezzel nincs már magyar az év első Grand Slam-tornájának mezőnyében.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére hétfőn az ausztrál Marc Polmanst, szerdán pedig a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát búcsúztatta egyaránt ötszettes csatában, a két találkozón összesen 8 óra 12 percet töltött a pályán. A világranglistán 15. kanadai szervakirály - aki 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt - előzőleg az argentin Federico Coria és a francia Corentin Moutet ellen összesen egy szettet vesztett, így kipihentebben várhatta kettejük meccsét az Australian Open férfi egyesének harmadik fordulójában.

Amíg bírta erővel Fucsovics, addig remekül küzdött, ám a harmadik szettől kiütközött a fáradtság a magyar teniszező játékán. Előbb 2:2-nél elbukta a szerváját, majd 2:5-nél ápolást kért jobb combjára-csípőjére. A szett ezzel együtt csakhamar elúszott, és innen nem volt megállás: a kanadai 3 óra 11 perc alatt 7:6, 5:7, 6:2, 6:2-re verte Fucsovicsot, így ő jutott be a nyolcaddöntőbe.

"Az az igazság hogy nem szeretek jatszani Raonic ellen. Ráadásul kicsit meglepett, hogy jól tartotta játékban a labdát, és kevesebbet hibázott, mint gondoltam. Az az igazság, hogy mindenem fájt. Küzdöttem, ez ma ennyire volt elég. Eljutottam két ötszettes meccsel a harmadik körig, úgyhogy nem maradt hiányérzetem. Köszönöm, hogy sokan szorítottak értem, nagyon jólesett" - értékelt az MTI  kérdésére Fucsovics Márton.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek