391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tenisz: rossz hír, jó hír

10perc.hu
2021. 02. 09.
Tenisz: rossz hír, jó hír

Sajnos második számú magyar férfi teniszezőnk, Balázs Attila kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, míg párosban érdekelt Fucsovics Márton oldalán. Ugyanakkor hét év után idén visszatér Budapestre a 2014 óta Bukarestben rendezett salakpályás női tenisztorna.

Hiába bíztunk abban, hogy mind a három magyar játékos sikerrel veszi az első fordulót a 2021-es esztendő első Grand Slam-tornáján, az Ausztralian Openen. Amíg Babos Tímea és Fucsovics Márton győzni tudott és ott van a második körben, addig a világranglista 94. helyezettje, Balázs Attila nagy küzdelemben ugyan, de 7:5, 3:6, 6:2, 6:3-ra kikapott a spanyol Roberto Carballes Baenától (99.), így kiesett az egyéni küzdelmekből. Férfi párosban ugyanakkor Fucsovics oldalán még pályára léphet Melbourne-ben.

A rossz hír után azért van valami, ami megdobogtathatja a magyar teniszkedvelők szívét. Hét év után idén visszatér Budapestre a 2014 óta Bukarestben rendezett salakpályás női tenisztorna. Márky Jenő jogtulajdonos elárulta, minden akadály elhárult az elől, hogy az általa vezetett Római Teniszakadémián folytatódjon a Hungarian Grand Prix. A viadal 1996-tól 2013-ig zajlott a Római-parton, 2009-ben és 2010-ben Szávay Ágnes emelhette magasba a trófeát, legutóbb pedig a már kétszeres Grand Slam-bajnok román Simona Halep diadalmaskodott.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek