Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – bajnoki cím, érmek, győzelmek

10perc.hu
2021. 02. 08.
Sportmix – bajnoki cím, érmek, győzelmek

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Amerikai foci

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31-9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen. Tom Brady, a floridaiak irányítója - aki tavaly húsz év után hagyta el a New England Patriots csapatát - tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette. A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát, míg a mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.


Footgolf

Magyarország rendezheti az idei footgolf csapat Európa-bajnokságot, amelyen a szokottól eltérően a nők és a szeniorok részére egyéni versenyekre is sor kerül. A rendezésre három ország kandidált – Spanyolország, Hollandia és Magyarország –, és végül a magyar pályázat győzött. A verseny házigazdája a büki Greenfield Hotel Golf & Spa pályája lesz, várhatóan szeptember 28. és október 3. között.


Tenisz

Jól kezdtek a magyarok az Australian Openen. A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglista 55. helyezettje a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal csapott össze, és hatalmas küzdelemben 4:6, 6:3, 6:1, 6:7, 6:3-ra nyert. A magyar játékosra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.



Babos Tímea is bejutott az év első Grand Slam-tornáján a második fordulóba.  A legfrissebb világranglista 114. helyezettje hétfőn két szettben, 7:6, 6:4-re verte első összecsapásukon a belga Ysaline Bonaventure-t. Babosra – aki címvédőként nem indul párosban Melbourne-ben – a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár.


Jégkorong

A biztos rájátszás-résztvevő Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 2-1-re kikapott Klagenfurtban az osztrák jégkorongliga vasárnapi játéknapján. A Fehérvárnak ez volt az utolsó alapszakasz-mérkőzése, és az egy pontot szerző Fehérvár a harmadik helyen zárt. A csapat a középszakaszban a felsőházban folytathatja, azaz a negyeddöntős helye biztos.


Labdarúgás

Az éllovas és címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte legfőbb riválisát, a 69. perctől emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának rangadóján. A fővárosiak előnye immár 16 pont, az eddig második székesfehérváriakat pedig megelőzte a Puskás Akadémia csapata.



Kosárlabda

A magyar női kosárlabda-válogatott a szombati eredmények alakulása folytán nem jutott ki a júniusi Európa-bajnokságra. A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második szerzett részvételi jogot az Eb-re. Székely Norbert együttese csütörtökön Pöstyénben 65-57-re verte a házigazda szlovákokat, így két győzelemmel és két vereséggel a második helyen fejezte be a csoportkört, de ez nem volt elég a legjobb ötbe kerüléshez.

A Los Angeles Clippers egymást követő második hazai mérkőzését veszítette el az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a legutóbbi játéknapon 113–110-re kapott ki a sorozatban negyedik győzelmét arató Sacramento Kingstől. A további eredmények: Charlotte Hornets–Washington Wizards 119–97, Indiana Pacers–Utah Jazz 95–103, New York Knicks–Miami Heat 103–109, Phoenix Suns–Boston Celtics 100–91.


Birkózás

Antal Dániel ezüstérmet nyert a lengyelországi Miliczben rendezett szabadfogású birkózóversenyen. A 70 kilogrammban érdekelt Antal három győzelemmel jutott a fináléba, melyben a hazaiak honosított versenyzőjétől, az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Magomedmurad Gadzhievtől 3-0-ra kikapott. A magyarok közül Vida Csaba (74 kg) 3 győzelemmel és 2 vereséggel, Korcsog Milán (97 kg) pedig 2-2 győzelemmel és vereséggel az ötödik helyen végzett.



Kézilabda

Folytatódtak a nemzetközi kupaküzdelmek mindkét nemnél. A férfiaknál a Telekom Veszprém házigazdaként 37-34-re kikapott a Barcelona csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a B csoport második helyén álló veszprémiek jövő kedden folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, amikor éppen a Barcelona vendégei lesznek. A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-29-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Ezzel megszakadt a szegediek 18 találkozóból álló hazai veretlenségi sorozata a BL-ben. A csapat legutóbb 2017. december 2-án a lengyel Wisla Plocktól kapott ki, azóta 14 győzelem mellett négyszer döntetlent játszott házigazdaként. Az A csoportban két sikerrel és öt vereséggel hatodik Szeged pedig csütörtökön az FC Portót fogadja.

A nőknél A címvédő Győri Audi ETO KC 33-15-re nyert a horvát Podravka Koprivnica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő ötven mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 43 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A Ferencváros 30-28-ra legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a BL-ben. A két együttes ma 17.30-tól ismét megmérkőzik egymással az Elek Gyula Arénában.



 A Siófok KC biztosította negyeddöntőbe jutását a női kézilabda Európa-ligában, miután házigazdaként 31-24-re legyőzte a román Dunarea Braila csapatát a csoportkör negyedik fordulójában. A három győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok pénteken az orosz Kubany Krasznodar vendége lesz az El csoportkörében. A Váci NKSE 39-29-re kikapott a dán Herning-Ikast otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Az egy sikerrel és három vereséggel rendelkező Váci NKSE pedig vasárnap a francia Paris 92 otthonába látogat.

Főkép forrása:
facebook/tampa bay buccaneers

További cikkek