Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mészáros Anett győzelemmel tért vissza

10perc.hu
2021. 01. 31.
Mészáros Anett győzelemmel tért vissza

Több, mint másfél éves kihagyás után győzelemmel tért vissza a tatamira a 33 éves Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó.

Úgy tűnik, a második visszatérése is sikeres lehet Mészáros Anettnek. Az édesanyaként 33 évesen ismét tatamira lépő dzsúdós az Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központban rendezett Magyar Kupán – ahol 46 egyesület 177 dzsúdósa lépett tatamira – indult újra hivatalos versenyen a szatymazi klub képviseletében, és mindhárom mérkőzését ipponnal nyerve diadalmaskodott a 78 kilogrammos súlycsoportban. A korábbi Európa-bajnok, világbajnoki ezüst-, és bronzérmes versenyző nemrég bejelentette, indulni szeretne az idei, hazai rendezésű világbajnokságon, és nagy álma, hogy sikerüljön kvalifikálnia magát a tokiói olimpiára.

A judoinfo.hu szakportál megírta, hogy a válogatott keret tagjai közül kevesen indultak a viadalon, de közülük többen megszerezték az első helyet. Győzött a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), a dohai Mesterek Tornáján ötödik Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), a sérüléséből felépülő ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) és a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) is. Az egyesületek pontversenyét, s ezzel együtt a Magyar Kupát 2020 legeredményesebb klubja, a BHSE nyerte.

Főkép forrása:
juduinfo.hu

További cikkek