391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – sikerek, érmek, izgalmak

10perc.hu
2021. 01. 25.
Sportmix – sikerek, érmek, izgalmak

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Vízilabda

A magyar válogatott nyerte a Triesztben rendezett női vízilabda olimpiai selejtezőtornát: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese (főképünkön) a döntőben 13-11-re győzött a hollandok ellen. A magyarok az elejétől kezdve irányították az összecsapást és összességében magabiztos győzelmet arattak. A találkozónak nem volt tétje, ugyanis a tokiói játékokra a két finalista már szombaton kvalifikálta magát. A görögök végeztek a harmadik helyen a trieszti női vízilabda olimpiai selejtezőtornán, miután a vasárnapi helyosztón magabiztos, 10-4-es győzelmet arattak a házigazda olaszok fölött.


Kézilabda

Férfi világbajnokság

A hatszoros aranyérmes Franciaországgal vagy a legutóbbi két tornán ezüstérmes Norvégiával találkozik a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. Amennyiben a magyar válogatott ma este nem kap ki az Európa-bajnok spanyoloktól, megnyeri az I. csoportot, és a norvégokkal játszik a legjobb nyolc között. A spanyolok elleni vereség esetén a második helyen jut tovább Gulyás István szövetségi kapitány együttese, és szerdán a százszázalékos mutatóval rendelkező franciákkal mérkőzik a negyeddöntőben.



Női nemzetközi kupák

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 27-27-es döntetlent játszott a francia Brest Bretagne csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 48 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A hét sikerrel és négy döntetlennel rendelkező Győr jövő pénteken a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében. A Ferencváros időn túli hétméteressel 30-29-re kikapott a francia Metz HB otthonában. A hat győzelemmel és öt vereséggel álló Ferencváros szerdán a norvég Vipers Kristiansand ellen folytatta volna, de már másodszor marad el a két csapat összecsapása a covid miatt.

A Siófok KC 27-25-re nyert a román Dunarea Braila otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok február 7-én játssza következő mérkőzését az Európa-liga csoportkörében, amikor a Dunarea Brailát fogadja. A Váci NKSE házigazdaként 38-26-ra kikapott a dán Herning-Ikast csapatától, az egy győzelemmel és két vereséggel álló váciak február 6-án a Herning-Ikast otthonában folytatják szereplésüket.


Rövidpályás gyorskorcsolya

Ezúttal nem úgy szerepelt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ahogy azt a szurkolók remélték az elmúlt évek sikerei után. A csapat összesen egy ezüstérmet szerzett 1000 méteren a honosított Krueger John-Henry révén, amivel az éremtábla hatodik helyén végeztek. 


Labdarúgás

Angliában a FA Kupa küzdelmeivel folytatódott a szezon. A Manchester United 3–2-re legyőzte odahaza a Liverpool az FA-kupában, ezzel a manchesteriek jutottak be a legjobb 16 csapat közé, míg a vörösök mellett az Arsenal is kiesett, miután 1-0-ra kikapott a Southampton gárdájától.



Az olasz bajnokságban a tavaly BL-szezon meglepetéscsapata, az Atalanta simán, 3-0-ra nyert az AC Milan otthonában. A listavezető piros-feketék előnye így is 2 pont maradt a városi rivális Internazionale előtt, miután utóbbi 0-0-ra végzett az Udinese otthonában. A Juventus 2-0-ra verte a Bolognát, és már az ötödik helyre jött fel.

Visszatért a Hertha kispadjára Dárdai Pál, ugyanis a berlini klub a csapat újabb vereségét követően megvált Michael Preetz sportigazgatótól és Bruno Labbadia vezetőedzőtől. Preetz helyét a tavaszi szezon végéig Arne Friedrich veszi át, a vezetőedző utódja a magyar tréner lett, aki a 2015-19-es időszak után másodszor lett a Hertha szakmai munkájáért az első számú vezetője. Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki most az U23-asokat irányítja, de a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt is.


Jégkorong

Bejutott a rájátszásba a szabadnapos Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában. A magyar csapat azzal került be a playoffba, hogy a Dornbirn kikapott a vendég Villachtól. A Fehérvár a 2007/08-as idényben csatlakozott az osztrák központú ligához, és most hatodik alkalommal jutott a rájátszásba. Korábban ez 2010-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben és 2019-ben sikerült, de egyszer sem lépett tovább a negyeddöntőből. A gárda jelenleg a harmadik helyen áll az alapszakaszban.


Amerikai sportok

NFL

Kialakult az idei Super Bowl párosítása. A Kansas City Chiefs hazai pályán 38–24-es győzelmet aratott a Buffalo Bills felett, így zsinórban másodszor is ott lesz a fináléban. Ott, ahol Tom Brady és a Tampa Bay Buccaneers várja a kansasi gárdát, miután a másik elődöntőben 31-26-ra verték a Green Bay Packerst. A Tampa nagy esélyt kapott a sorstól, hiszen a Brady vezette csapat az első gárda az NFL történetében, amely hazai pályán játszhatja a döntőt.



NBA

Történelmi rekordot ért el Jaylen Brown, a Boston Celtics játékosa. Brown 19 percet és 14 másodpercet töltött játékban, és ennyi idő is elég volt számára, hogy 33 pontot dobjon, amire még nem volt példa a ligában a támadóidő 1954-es bevezetése óta. A Boston – többek között Brownnak köszönhetően 141-103-ra verte a Cleveland Cavaliers gárdáját. A Los Angeles Clippers 108-100-ra megverte az Oklahoma City Thundert, ezzel sorozatban a hetedik győzelmét aratta. A Thunder egymás után másodszor maradt alul a Clippersszel szemben, a házigazdáknál Kawhi Leonard 34 ponttal, kilenc lepattanóval és nyolc gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

NHL

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján is született egy rekord: Leon Draisaitl hét tizedmásodperccel a végső dudaszó előtt eső góljával győzött 4–3-ra az Edmonton Oilers a Winnipeg Jets otthonában. Ilyen későn még sosem szerzett győztes gólt az Oilers. A szezont legkésőbb elkezdő Dallas Stars a második mérkőzését is megnyerte, ezúttal a Nashville-nél bizonyult jobbnak 3-2-re. A Buffalo Sabres Linus Ullmark kapus 31 védésének is köszönhetően győzte le szétlövésben a házigazda Washingtont (4-3), az idényt négy vereséggel kezdő Chicago Blackhawks pedig egymás után másodszor verte a Detroitot, ezúttal 6-2-re.

Főkép forrása:
DBM/Claudio Staccioli/FINA

További cikkek