Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sima sikerrel rajtoltak női pólósaink

10perc.hu
2021. 01. 19.
Sima sikerrel rajtoltak női pólósaink

Az izraeliek elleni 27-2-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán.

Mától vasárnapig az olaszországi Triesztben játszik olimpiai selejtezőtornát a magyar női vízilabda-válogatott, és a döntőbe kell jutnia ahhoz, hogy ott legyen nyáron az egy évvel elhalasztott tokiói játékokon. A csapat felemás érzésekkel várta a tornát, ugyanis egyrészt Bíró Attila együttese gyakorlatilag egy éve nem játszott igazi tétmérkőzést, másrészt nagyon komoly felkészülés – közel hét hétig tartott – után indulhattak útnak női pólósaink.



A kvalifikációs torna programjával kapcsolatban a szakember kiemelte, természetesen a vélhetően az olaszok vagy a hollandok ellen sorra kerülő elődöntőre készülnek elsősorban. Ugyan abszolút nem nézik le az izraeli vagy a kazah válogatottat, de az első komoly erőfelmérő a görögök elleni csoportmeccs lesz a számukra. Az elődöntő szinte biztosra vehető, és ott kell a csúcsformában lennie a csapatnak.

Mindenesetre a debütálás nem sikerült rosszul, hiszen Keszthelyiék egy jó edzéssel felérő meccsen 27-2-re legyőzték Izraelt. A magyar együttes teljesen felőrölte riválisát, így könnyedén szerezte a gólokat, hátul pedig szinte lőni sem hagyta az izraelieket, akik az első negyed után már nem is találtak a kapuba. Folytatás szerdán a kazahok ellen.



„A legfontosabb, hogy sérülés nélkül lehoztuk a mérkőzést. A hajnali tartalmas edzés miatt talán a meccs elején döcögősebben kezdtünk, de aztán jól reagáltunk, hoztuk, ami elvárható. Az ilyen sziesztaidőben kezdődő mérkőzések felborítják a bioritmust, de megszokjuk, máskülönben mindenki jól tudja, elsősorban szombatra készülünk” – értékelt a waterpolo.hu portálnak Bíró Attila szövetségi kapitány.

Főkép forrása:
MVLSZ

További cikkek