Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Forma-1: az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is elhalasztják

10perc.hu
2021. 01. 12.
Forma-1: az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is elhalasztják

Az F1 frissített versenynaptára szerint az első versenyhétvégét március 26. és 28. között Szahirban rendezik.

Az új tervezet ennek megfelelően alakult át, az Ausztrál Nagydíjra november 21-én kerül sor, az eredetileg kitűzött március 29-i szezonnyitót pedig Bahreinben rendezik meg.

Monza mellett ismét lesz verseny Imolában (április 18-án) és zajlanak a tárgyalások a brazil, kínai, szaúdi és abu-dzabiban rendezendő futamokról.

"Mozgalmasan indult az év a Forma-1-nél, és örömmel megerősítjük, hogy a szezonra tervezett versenyek száma változatlan marad" - mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 új elnök-vezérigazgatója.

„Nagyszerű hír, hogy már sikerült megállapodni a novemberi Ausztrál Nagydíj átütemezett időpontjáról, és a kínai kollégáinkkal is folytatjuk a munkát, hogy megoldást találjunk arra, hogy 2021-ben ott tudjunk versenyezni."

„A vírushelyzet változékony maradt, de megvan a tapasztalatunk a tavalyi évről a partnereinkkel és a promóterekkel együtt ahhoz, hogy biztonsággal alkalmazkodjunk 2021-ben is." - idézi Stefano Domenicalit a formula1.com.

A Magyar Nagydíjjal kapcsolatban nem történt változás, továbbra is július 30. és augusztus 1. között tarthatják meg a futamot.

Főkép forrása:
https://twitter.com/F1

További cikkek