Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Gerwyn Price a darts új királya

10perc.hu
2021. 01. 04.
Gerwyn Price a darts új királya

A 2021-es PDC-dartsvilágbajnokságon a torna harmadik kiemeltje nemcsak pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg, de a világranglistán is átvette a vezetést.

A 2021-es PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében sokan azt gondolták, hogy ezúttal az első vb-címére és a világranglista első helyére hajtó Gerwyn Price simán győzni fog a fináléba némi meglepetésre bekerülő kétszeres korábbi világbajnok, skót Gary Anderson ellen. Nos, 2015 és 2016 győztese ugyan jól kezdett, de végül nem tudta a 35 éves walesi sikerét megakadályozni.

A korábbi profi rögbis Price elsöprő kezdés után némileg visszaesett, ám végül csak a 12. meccsnyilát kihasználva 7:3-ra győzött skót ellenfele ellen, ezzel első világbajnoki címét szerezte meg, és a világranglista élére állt, megelőzve az eddigi éllovas Michael van Gerwent. Price a 10. világbajnoka a PDC-nek, egyben az első walesi, aki felér a csúcsra. Price átlaga 100.08 volt a döntőben – ami nem számít annyira kiemelkedőnek, összesen tizenhárom 180-at dobott, 45,61 %-ban értékesítette a kiszállókat, melyekből a legmagasabb 161 volt.


Gerwyn Price, a torna harmadik kiemeltje nemcsak pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg, de a világranglistán is átvette a vezetést       Fotó: PDC


„Soha korábban hasonló nyomást nem éreztem, de hát sohasem nyertem még korábban világbajnoki döntőt. Azt hiszem, kell még néhány nap, hogy leülepedjen bennem mindaz, ami most történt” – jelentette ki Price, aki ezúttal nem szólalkozott össze ellenfelével, mint tette azt korábban, a 2018-as Grand Slam-finálé negyeddöntőjében.


Főkép forrása:
PDC

További cikkek