Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Kiel a BL-győztes, negyedik a Veszprém

10perc.hu
2020. 12. 30.
A Kiel a BL-győztes, negyedik a Veszprém

Két vereséggel zárta a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét, így végül a dobogóra sem állhatott fel.

Mindkét csalódott csapat, a Veszprém és a Paris Saint-Germain is harmadszor léphetett pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmeccsén. A francia együttes 2016 és 2018 után, míg a bakonyiak 2014-ben és 2017-ben játszhattak ezt megelőzően a harmadik helyért. Sajnos ezúttal a párizsiaknak sikerült jobban felszívniuk magukat a tegnapi elődöntőben elszenvedett vereséget követően, és végül 31-26-ra legyőzték a magyar bajnokot.

„Szerettünk volna legalább tegnap nyerni, de ez sem jött össze, borzalmasan csalódott vagyok. A tanulság: ha év közben jól játszunk, akkor Kölnben is ugyanúgy kell játszanunk. Olyan higgadtan, olyan okosan, olyan precízen, ugyanolyan elánnal. Ez itt most egyszer sem sikerült” – nyilatkozta az M1-nek Lékai Máté, a Veszprém 32 éves irányítója.



A BL-serleget végül némi meglepetésre a német Kiel nyerte, miután a döntőben 33-28-ra legyőzte a Barcelona csapatát. A Kiel a nyolcadik fináléjában a negyedik sikerét aratta, míg a katalánok legutóbb tavaly szeptember közepén Szegeden kaptak ki, azóta mind a 62 mérkőzésüket megnyerték, a BL-ben 22 meccsből állt a sikersorozatuk.

Főkép forrása:
Telekom Veszprém

További cikkek