Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Forma-1-es magyar technikus beszélt a Williams jövőjéről

10perc.hu
2020. 12. 19.
Forma-1-es magyar technikus beszélt a Williams jövőjéről

Jánvári Zsolt,  a Forma-1-es Williams Racing istálló rendszertechnikusa elmondta, hogy embert próbáló volt a 2020-as szezon, viszont szerinte jövőre már a versenyeken is lesz látszata annak, hogy a csapatnál tulajdonosváltás történt - augusztusban az egyesült államokbeli Dorilton Capital vásárolta meg az istállót.

"Részleteket ugyan nem mondhatok, de nagyon remélem, hogy a következő szezonban annak már a versenyeken is lesz látszata" - nyilatkozta a szakember, aki közel öt éve dolgozik már a Forma-1-ben, a Haasnál tett rövid kitérőtől eltekintve a Williamsnél.

A vb-szezon nagyobb részében a versenyeket üres lelátók előtt rendezték, és ahol mégis lehettek szurkolók, ott is csupán korlátozott számban.
"Nézők nélkül ez a sport sem ugyanaz, mint nézőkkel. Nagyon megéreztük a hiányukat. Rossz érzés úgy kimenni és versenyezni a pályán, hogy az embereket nem tudjuk közel engedni, de az egészségügyi biztonság miatt ez idén szükségessé vált. Reménykedünk benne, hogy jövőre lazább lesz" - mondta.

Jánvári említést tett George Russell Mercedes-es beugrásáról - december elején a Szahíri Nagydíjon helyettesítette Lewis Hamiltont.
"Persze, sokat mesélt, miután visszatért közénk, de nem szakmai dolgokról, hanem inkább a másik csapat felépítésével kapcsolatban árult el részleteket. Érthetően a Mercedesből nehezen ült vissza a Williamsbe, de azokból az információkból és adatokból, amiket megosztott a csapat tagjaival, szerintem a jövőt illetően tudnak építkezni" - mondta.

Főkép forrása:
https://twitter.com/WilliamsRacing

További cikkek