Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Verstappen egykori csapatával tesztel Keszthelyi Vivien

10perc.hu
2020. 12. 17.
Verstappen egykori csapatával tesztel Keszthelyi Vivien

Több mint 22 éves múltra visszatekintő Forma 3-as bajnokcsapat adott lehetőséget a bizonyításra a 19 éves autóversenyzőnek.

Újabb nagy esélyt kapott Keszthelyi Vivien magyar autóversenyző. A pilóta jelenleg a Team Motopark csapatával tesztel, amely az elmúlt 22 évben a Formula 3-ban,a GP2-sorozatban, a Formula Königben, a Formula Renaultban, a Porsche Supercupban, és a Super Formula bajnokságban is szerepelt. Összesen 38 bajnoki címet és 302 futamgyőzelmet értek el ebben az időszakban.

Maga az istálló remek lehetőség a kiugrásra, ugyanis olyan, az F1-ben bizonyító pilóták versenyeztek a csapat színeiben korábban, mint például Max Verstappen, Valterri Bottas, Kevin Magnussen, valamint a királykategóriában 2021-ben debütáló Yuki Tsunoda.  A Motopark tesztje akár azt is jelentheti, hogy Keszthelyi Vivien szerepet kaphat a jövő évi szezonban az istállónál.„Rendkívül boldog vagyok, hogy női versenyzőként lehetőséget kaptam az Forma 3-as bajnokcsapattal tesztelni. A több helyszínen, egyszerre több pilótával zajló teszteken különböző beállítások és körülmények között, komoly versenymérnöki egyeztetésekből álló munkát és az eredmények ki értékelését követően dől majd el egy esetleges szerződés lehetősége. Reményeim szerint sikerrel zárom a teszteket. Bizakodva  várom a csapat visszajelzését” – jelentette ki a 19 éves versenyző, aki a kiválasztottak közül az egyetlen női pilóta.

Főkép forrása:
VRS Sport Group

További cikkek