Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – a birkózószőnyegtől a futballsztárokig

10perc.hu
2020. 12. 14.
Sportmix – a birkózószőnyegtől a futballsztárokig

Több sportágban izgalmasan telt a legutóbbi hétvége, összeszedtük a legfontosabb híreket.

Birkózás

A belgrádi birkózó egyéni Világkupán eddig remekelnek a magyarok. A világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (72 kg) aranyérmet szerzett, és eldöntötte, hogy egy súlycsoporttal lejjebb, a 67 kilóban megpróbálja kivívni az olimpiai részvétel jogát. Az Eb-ezüstérmes, U23-as kontinensbajnok Lévai Zoltánra (77) a lehető legnehezebb rivális várt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Roman Vlaszov személyében, a fiatal magyar végül 6-1-re kikapott, így ezüstérmes lett. Az Európai Játékok-2., Eb-3. Torba Erik (63 kg), valamint a junior Eb-győztes, mindössze 20 éves Szőke Alex (97) egyaránt bejutott a hétfő este rendezendő fináléba.

Tenisz

Fucsovics Márton nyerte a győri tenisztornát, ahol a nyolc legjobban rangsorolt hazai versenyző lépett pályára. A meghívásos torna fináléjában Fucsovics 7:6, 6:1-re verte Marozsán Fábiánt. Roger Federer – akit hazája, Svájc elmúlt hetven esztendejének legjobb férfi sportolójának választottak – vasárnap este bejelentette, hogy miután másodszor is meg kellett műteni a térdét, így nem biztos a részvétele a 2021-ben február 8-án rajtoló Australian Openen.



Kézilabda

Beállót cserélt a dániai Európa-bajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott: Tóvizi Petra helyére hétfőn Pásztor Noémi került a keretbe. A debreceni Tóvizi a csapat eddigi négy mérkőzésén öt lövésből három gólt szerzett. A ferencvárosi Pásztor eddig tartalékként készült az együttessel Koldingban. Tóth Eszter bölcsességfog-gyulladása miatt végül helyette Lakatos Rita került vissza a csapatba, Tóvizi pedig továbbra is a 16 fős névsor tagja. A magyar válogatott ma 20-30-kor játszik Románia ellen.

Labdarúgás

Magyar foci

Szoboszlai Dominik saját bevallása szerint hamarosan távozik a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatától. A 20 éves légiós ugyanakkor nem árulta el, hogy hová szándékozik igazolni. Egybehangzó sajtóértesülések szerint hamarosan az RB Leipzig futballistája lesz, a szerződésében már az utolsó részleteket véglegesítik, és még karácsony előtt hivatalosan bejelentik a klubváltását. A magyar játékos a kivásárlási árának megfelelő 25 millió euróért költözhet Lipcsébe, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lehet. Dzsudzsák Balázs, a másodosztályú Debrecen labdarúgója bejelentette, az a célja, hogy újra válogatott legyen, és pályára léphessen a 2021-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.



Külföldi foci

A Real nyerte a madridi derbit, miután 2-0-ra jobbnak bizonyult a találkozóig veretlen Atléticónál. A Barcelona továbbra sem villog, ám ennek ellenére Messi találatával legyőzte a Levantét. A tabellát a Real Sociedad vezeti az Atlético és a Real előtt, míg a katalánok a 8. helyen állnak.

Az olasz pontvadászatban a listavezető Milan 2-2-re végzett a Parma ellen, míg városi riválisa, az Inter 3-1-re verte a Cagliarit. A Napoli 2-1-re bizonyult jobbnak a Sampdoriánál, míg a Juventus – többek között Cristiano Ronaldo két, büntetőből szerzett góljával – 3-1-re múlta felül a Genoa csapatát. A bajnoki táblázaton a Milan, Inter, Napoli és Juventus a sorrend.



Az angoloknál az első két helyezett, a Tottenham és a Liverpool egyaránt 1-1-re végzett – előbbi Crystal Palace, utóbbi a Fulham otthonában –, míg a dobogó harmadik fokán álló Leicester 3-0-ra verte a West Brom gárdáját. A forduló két rangadóján a manchesteri derbin gól nélkül zárt a United és a City, míg az Everton 1-0-ra győzött a Chelsea ellen.

A Bundesligában nagy meglepetésre az Union berlin csapata pontot rabolt a Bayern Münchentől (1-1), és ezzel visszaszorult a tabella 2. helyére, miután a Leverkusen 4-1-re verte a Hoffenheim csapatát. Az RB Leipzig szintén nyert – 2-0-ra múlta felül a Brement –, ezzel szorosan ott van két riválisa sarkában.

A franciáknál a szervezetten futballozó Lyon 1–0-ra győzött a Paris Saint-Germain vendégeként, ezzel a tabellán meg is előzte a párizsi csapatot – és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az éllovas Lille mögé, amely 2-1-re verte a Bordeaux gárdáját. A párizsiak nemcsak a veretlenségük elveszítését sírathatták, ugyanis a rangadó hajrában Neymar megsérült – hordágyon vitték le a pályáról –, vélhetően hosszú kihagyás vár rá.

Főkép forrása:
MBSZ/Martin Gábor

További cikkek