Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bravúrra készül a Fradi a tartalékos Barcelona ellen

10perc.hu
2020. 12. 02.
Bravúrra készül a Fradi a tartalékos Barcelona ellen

Az utolsó hazai Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt Szerhij Rebrov szerint a Juventus elleni mérkőzés bizakodásra ad okot a Messit nélkülöző katalán sztárcsapat ellen is.

Újabb magyar bravúrnak lehetnek a magyar focidrukkerek szemtanúi – igaz, csak a televízió képernyőjén keresztül – ma este a Puskás Arénában, ahol a Ferencváros az FC Barcelona ellen játssza utolsó hazai BL-csoportmérkőzését. Ha Izland ellen, majd a törökök ellen a válogatottnak sikerült, akkor a Fradinak is összejöhet, ugyanis a katalán gárda már biztos továbbjutó a G-csoportból, ráadásul meglehetősen tartalékos csapattal érkezett a Barca a magyar fővárosba.

Szerhij Rebrov együttese már az előző körben néhány pillanatra volt attól, hogy nagy bravúrt érjen el az olasz bajnok Juventus otthonában, de Alvaro Morata 92. percben fejelt góljával végül a torinóiak diadalmaskodtak 2-1-re. Mindenesetre a zöld-fehérek úgy léphetnek ma 21 órától pályára, hogy az esetleges harmadik hely megszerzéséről majd az utolsó, kijevi mérkőzés fog dönteni. Amennyiben a Ferencváros képes lenne egy pontot szerezni a többek között Lionel Messit is nélkülöző katalánoktól, akkor egy hét múlva kedden egy döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy tavasszal a Fradi ott legyen az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában.



Persze a mai találkozónak még így is a Barcelona az esélyese, hiszen a tartalékosnak mondott katalánoknál olyanok lesznek a pályán, mint a világbajnok Antoine Griezmann, az elmúlt meccseken gólszerzó brit Martin Braithwaite, az első meccsen betaláló Dembelé, vagy a holland középpályás Frenkie de Jong. Ennek ellenére Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencvárosnak lehet keresnivalója, főleg, ha sikerülne megismételnie a múlt kedden a Juventus vendégeként nyújtott teljesítményét.

„A BL-hez tapasztalat is kell. Az első három találkozón sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ez pedig hasznunkra vált. Ennek láthattuk jeleit a Juventus otthonában. Továbbra is az a legfontosabb, hogy versenyképesek legyen az együttes, e tekintetben kifejezetten bíztatónak tartom a torinói mérkőzést, de nem utolsó szempont, hogyha megismételjük az ott látott a teljesítményt, akkor az ezúttal pontszerzéssel is párosuljon. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni” – mondta el az ukrán szakember, aki kifejtette, a Barcelona második csapata is minőségi labdarúgókból áll, ami bebizonyosodott már a Dinamo Kijev ellen, hiszen múlt héten az ukrán fővárosban 4-0-ra nyert a spanyol sztárcsapat.



A csapat egyik fontos eleme, a középpályán rengeteg labdát szerző brazil Somália is úgy véli, hiába tartalékos az ellenfél, akkor is a katalánok lesznek az esélyesek. A 32 éves játékos azonban kijelentette, ennek ellenére nem adják fel a támadás lehetőségét, mert csak így lehet esélyük a bravúrra.

„Persze az ember mindig a legjobb játékosok ellen akar játszani, de nem sírok Messi hiánya miatt, hiszen a csapat szempontjából jobb, hogy nem játszik, mert az argentin sztár nélkül egy picit több esélyünk lehet a bravúrra. A barcelonai mérkőzés az első volt a csoportkörben, ezért is nehéz volt. Most már jobban látjuk, mit követel meg a BL” - utalt Somália a nyitókörben elszenvedett 5-1-es vereségre.

Ronald Koeman, a katalán együttes vezetőedzője elmondta, a legfontosabb a múlt heti, Dinamo Kijev elleni összecsapás volt, ahol a gárda biztosította a helyét a legjobb 16 között, ugyanakkor most is győzni szeretne együttesével, amelyben több olyan játékos is pályára léphet, aki eddig nem kapott sok lehetőséget. Hozzátette, nagyon fontos ezeknek a fiatal futballistáknak a szerepeltetése is, hiszen kiváló labdarúgókról van szó, akik az edzéseken hétről hétre bizonyítják tehetségüket és hosszú távon akár a klub jövőjét is jelenthetik.



„Tudom, nem a legjobb, hogy két meccsen is pihentetjük Lionel Messit, de a továbbjutásunk már a legutóbbi, kijevi mérkőzésen eldőlt, a hétvégén pedig fontos bajnoki vár ránk. Ettől függetlenül fontos mérkőzés lesz a szerdai is. Más játékosoknak is megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a céljaink között szerepel a spanyol liga megnyerése is. Nehéz mérkőzésre számítok a Ferencváros ellen. A csoportkör nyitányán, Barcelonában egyszer már találkoztunk, ezért van tapasztalatunk, de láttuk az FTC legutóbbi, Juventus elleni meccsét is, ahol a magyar együttes szépen játszott, remekül védekezett, ennek köszönhetően az utolsó percekig esélye volt a pontszerzésre” – jelentette ki Ronald Koeman, aki elmondta, hogy szerinte mi a Fradi erőssége. – „Gyors játékosai, minőségi futballistái vannak, akik bármelyik percben meglephetnek minket, erre felhívtam a futballistáim figyelmét is. Nagyon jó energiájuk van, ezt bizonyították korábban a Dinamo Kijev ellen is.”

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

G csoport

FERENCVÁROS-FC Barcelona (spanyol), Puskás Aréna 21.00, Juventus (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.00.

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 12 pont, 2. (és továbbjutott) Juventus 9, 3. Dinamo Kijev 1 (3-10), 4. Ferencváros 1 (5-13)

E csoport

Krasznodar (orosz)-Rennes (francia) 18.55, Sevilla (spanyol)-Chelsea (angol) 21.00.

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Chelsea 10 pont (9-1), 2. (és továbbjutott) Sevilla 10 (6-3), 2. Krasznodar 1 (4-10), 4. Rennes 1 (2-7)

F csoport

Borussia Dortmund (német)-SS Lazio (olasz) 21.00, Club Brugge (belga)-Zenit (orosz) 21.00.

Az állás: 1. Borussia Dortmund 9 pont, 2. SS Lazio 8, 3. Club Brugge 4, 4. Zenit 1

H csoport

Basaksehir (török)-RB Leipzig (német) 18.55, Manchester United (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 21.00.

A csoport állása: 1. Manchester United 9 pont, 2. Paris Saint-Germain 6 (5-4), 3. RB Leipzig 6 (4-7), 4. Basaksehir 3

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek