Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eltemették Diego Maradonát

10perc.hu
2020. 11. 27.
Eltemették Diego Maradonát

A zártkörű szertartást drónok zavarták meg, míg a Napoli, a zseniális labdarúgó egykori klubja úgy döntött, Maradonáról nevezik el a stadionjukat.

Végső búcsút vettek a szerdán szívroham következtében elhunyt Diego Maradonától. Noha a ravatalánál tömegek búcsúztak a valahavolt egyik legjobb labdarúgótól, a temetésen a család kérésére csak a rokonok és a közeli barátok voltak jelen. Ennek ellenére nem teljesülhetett a hozzátartozók kérése, hiszen az origo.hu szerint néhány újságíró és fotós drónt reptetett a temető fölé, így próbáltak meg minél több fotót készíteni Maradona búcsúztatásáról, amiket aztán jó pénzért eladták a világ legnagyobb hírügynökségeinek.



Mindeközben kiderült, hogy Luigi de Magistris, Nápoly polgármestere közösségi oldalán tett bejegyzését követően hivatalosan is megtette az első lépést, hogy a San Paolo Stadion a jövőben a szerdán elhunyt Diego Maradona nevét viselje. Hozzátette, ezzel kapcsolatban hivatalosan is megtette az első lépéseket az átkeresztelés felé.

„Ez egy folyamat, de ez most nagyon gyors folyamat lesz, mert amikor ilyen erős vágy mutatkozik, akkor semmi sem tarthat vissza bennünket" – fogalmazott az MTI által idézett politikus, aki nagyon reméli, hogy az átnevezési procedúra alatt a pandémia miatt ideiglenesen kizárt szurkolók is visszatérhetnek már a nézőtérre.



A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ezzel kapcsolatban kifejtette: méltányos dolog lenne Maradonáról elnevezni a stadiont, aki így továbbra is részese és tanúja lenne a csapat életének. A második világháború után épült nápolyi stadiont – amelyben Maradona 1984 és 1991 között szerepelt – Szent Pálról nevezték el. A legenda szerint az Olaszországba érkező apostol Fuorigrottában ért partot, amely városrészben a nápolyi stadion található.

Főkép forrása:
wikipedia.org

További cikkek