388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Amikor a rácsok sem védenek meg! Halálra vertek egy rabot a szombathelyi börtönben

10perc.hu
2023. 09. 08.

A tévézés miatt veszett össze két rab, a vita azonban halálos bántalmazásig fajult, a meghalt férfi apja szerint azonban többen támadhattak a fiára.

„Szeretném őszinte részvétemet nyilvánítani, elmondani azt, hogy én igazából nem akartam verekedni. Igazából csak védekeztem, és nagyon sajnálom ezt az egészet, hogy így történt” – így kért bocsánatot az előkészítő ülésen a halálra vert rab édesapjától a vádlott.

Az édesapa azt mondta, ő maga tett feljelentést fia megverése miatt. Utoljára a kórházban látta a gyerekét. „A nyaktól lefele lebénult gyerek kikötve, kibilincselve keze-lába, nem engedték, hogy beszéljek vele. Abba a pillanatba, hogy elaltatták, már odamehettem hozzá” – mesélte a Tényeknek az édesapja.

A verekedőt a halált okozó testi sértéssel vádolják, amit azonban ő maga tagad, azt mondja, önvédelemből verekedett. A vádlott elmondta, hogy a cellában 4-en voltak, mikor az egyik januári napon összekaptak tévézés közben. A halálra vert rab ugyanis egy másik csatornára váltott, ez nem tetszett a vádlottnak.


„Kinek képzelem magam, hogy én fel merem kérdezni, és ebből kifolyólag felállt az asztaltól, több alkalommal megütött, én védekeztem, amit ütést kaptam, a kezemet az arcom elé tettem” – részletezte a vádlott. Majd ezután történt a vád szerint a végzetes bántalmazás.

A vádlott fojtófogással befogta a bal könyökhajlatába a sértett nyakát, majd jobb kezével több alkalommal megütötte a fejét. Ezután a földre zuhantak mindketten, közben a később meghalt rab beütötte a fejét a vaságyba. Akkor egy harmadik társuk vetett véget a bántalmazásnak, ami után a megvert férfit kórházba kellett vinni.

A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos nyaki-, gerincvelő sérülései keletkeztek, hogy kórházba szállítást követően meghalt. A gyászoló apa máig nem hiszi, hogy a nagytermetű fiát egyedül verte halálra a vádlott. Szerinte többen támadtak rá. Az ügy a többi cellatárs meghallgatásával folytatódik.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek