Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Felújítanád a fürdőszobádat? Ezekre figyelj, ha belevágnál!

10perc.hu
2023. 09. 27.
Felújítanád a fürdőszobádat? Ezekre figyelj, ha belevágnál!

Nagyon fontos, hogy a felújítás előtt kidolgozzunk egy részletes pénzügyi tervet, ha a keret szűkös, akkor érdemes kevesebb dolgot betervezni.

Az otthonunk átalakítása és felújítása könnyen rémálommá változhat, ha nem vagyunk elég alaposak és tudatosak. Most azt vizsgáljuk meg, hogy milyen gyakori hibákba esnek az emberek a fürdőszoba újraálmodása során és hogyan kímélheted meg magadat ezektől a bosszúságoktól.

Az egyik leggyakoribb hiba, különösen akkor, amikor az építőanyagok árai ilyen gyorsan emelkednek, a túl szűk költségvetés. Nagyon fontos, hogy a felújítás előtt kidolgozzunk egy részletes pénzügyi tervet. Ha a keret szűkös, akkor érdemes kevesebb dolgot betervezni. Mindig gondoljunk a váratlan költségekre is!

A minőségi fürdőszoba bútorok fontosságát nem szabad alábecsülni a felújítás során. Ezeknek ellen kell állniuk a nedvességnek és a páratartalomnak, emellett jó, ha könnyen rendezhetők és stílusosan illeszkednek a különböző tervekhez.

Ha költségkímélőbb megoldást keresünk, érdemes lehet elgondolkodni polcrendszerek beszerzésén is, amelyeket rekeszekkel és dekoratív kosarakkal lehet tagolni és összeszerelni. Fontos, hogy a fürdőszoba bútorok anyaga bírja a párát, és ellenálló legyen a ráfröccsenő vízzel szemben.

A felújítás sikeressége nagyban függ az alkalmazott anyagok minőségétől, és attól, hogy azokat szakmai módon építik-e be. Ha rossz minőségű vagy nem megfelelő anyagokat választunk, akkor gyorsan problémák merülhetnek fel a minőség terén.


Ha már egy összeszokott csapattal dolgozunk, nagyobb az esélyünk a minőségi munkára és a tervezett időben történő befejezésre    Fotó: Freepik


Hasznos lehet előre ellenőriztetni a régi vezetékek és a csövek állapotát is, mielőtt egy felújításba vágnál. Nagyon bosszantó lehet, ha a felújítás közben váratlanul csőproblémákba ütközünk, és újra kell kezdenünk a munkát.

Ha igazán biztosra akarsz menni, létezik egy módszer, ami egyetlen napos helyszíni munkával, a szomszédokkal való csatározás és az idegőrlő veszekedések nélkül, könnyedén új fürdőt eredményez. „Típustervek közül lehet választani, de akár egyedi terveket is szívesen teljesítünk, belsőépítész kollégánk segítségével. A helyszínen akár a meglévő falakra is rögzíthetik az újakat, így bontás nélkül kapod meg álmaid új fürdőjét” – árulta el Virág Gergő, az Imperial Holding Kft tulajdonosa.

Nem könnyű megtalálni az olyan szakembereket, akik hozzáértőek és magas minőségű munkát végeznek, különösen, ha többféle munkát szeretnénk egyszerre elvégeztetni. Ebben az esetben a generálkivitelező lehet a megoldás, aki koordinálja és felügyeli az összes szakembert (festőt, kőművest, burkolót, vízszerelőt stb.). Ezen kívül vállalja a felelősséget a munka minőségéért és a határidőkért is.

Bár ez jelentősen növeli a költségeket. Ha már egy összeszokott csapattal dolgozunk, nagyobb az esélyünk a minőségi munkára és a tervezett időben történő befejezésre. Sajnos a jó szakemberekre akár hónapokat is várnunk kell majd, hiszen mindenki őket szeretné szerződtetni.

Főkép forrása:
Pixabay

Hirdetés

További cikkek