Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Meghalt a Mamma Mia! színésznője

10perc.hu
2024. 10. 24.
Meghalt a Mamma Mia! színésznője

Myra McFadyen, a Mamma Mia! skót színésznője 68 éves korában elhunyt. A Glasgow-i konzervatóriumban végzett, és számos sikeres szerepet játszott.

68 éves korában elhunyt Myra McFadyen, akit a legtöbben a Mamma Mia! című filmből ismernek, ahol Elenát alakította. A skót színésznő a glasgow-i konzervatóriumban végzett tanulmányai után a londoni Nemzeti Színházban dolgozott, emellett pantomimesként Párizsban is fellépett - írja a naphire.hu.

Myra McFadyen sikeres karrierje évtizedeken átívelt, mind a színpadon, mind a képernyőn. Nemrégiben az Old Vic A Christmas Carol című produkciójában szerepelt, mint a karácsonyi múlt szelleme. A glasgow-i Citizens Theatre is megemlékezett róla, kiemelve tehetségét és a közönség által szeretett szerepeit. ,,Szomorúan értesültünk a ragyogóan tehetséges Myra McFadyen haláláról" – olvasható a színház közleményében.

A művészeti igazgató, Dominic Hill, így jellemezte őt: A skót színház legendája volt - fantasztikus színésznő, csodálatos hanggal. Myra McFadyen emléke örökké megmarad a színházi és filmes világban.




Főkép forrása:
illusztráció

Hirdetés

További cikkek