Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Peren kívül egyezett meg a Nemzeti Színház Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával

10perc.hu
2024. 10. 23.
Peren kívül egyezett meg a Nemzeti Színház Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával

A Nemzeti Színház és a tavalyi balesetben érintett két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia, peren kívül rendezte a köztük felmerült vitás kérdéseket.

A színház közleménye szerint október 14-én Szásszal, míg október 18-án Horváthtal zárultak le a megbeszélések, és minden kérdésben békés megállapodásra jutottak - közölte a Telex.

A két színész a Rómeó és Júlia előadása során, 2022 novemberében, három méter magasból zuhantak le, ami súlyos sérüléseket okozott számukra. Az esetet követően Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója, felajánlotta lemondását, ám azt később visszavonta. Belső vizsgálat indult, amely azonban nem állapított meg konkrét felelőst. A rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

A baleset után mindkét színész sérelemdíjat követelt, azonban a megállapodás elhúzódott. A vita egyik oka az volt, hogy Horváth Lajos Ottó nem fogadta el azt az álláspontot, miszerint „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”. Szász Júlia esetében is viták folytak arról, hogy milyen kártérítést kapott korábban, és miért nem fizettek neki további összeget.

A színház legutóbbi nyilatkozata szerint azonban sikerült minden nyitott kérdést véglegesen rendezni. Mindeközben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is elhagyták a Nemzeti Színház társulatát.

Főkép forrása:
Kovács Gellért Filmszerész Facebook
Címkék:
#Színház

További cikkek