Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Ingyenes múzeumlátogatás október 23-án: 14 izgalmas helyszín várja a látogatókat

10perc.hu
2024. 10. 23.
Ingyenes múzeumlátogatás október 23-án: 14 izgalmas helyszín várja a látogatókat

Fedezd fel a legjobb ingyenesen látogatható múzeumokat október 23-án! Ismerd meg a magyar kultúrát és történelmet családi programok keretében.


Október 23-án, a nemzeti ünnepen számos múzeum ingyenesen látogatható, így érdemes felfedezni a kultúrát és a történelmet - közölte a Családinet. A következőkben összegyűjtöttük azokat a múzeumokat, amelyek különösen érdekesek lehetnek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

  1. Magyar Nemzeti Múzeum
    Cím: Budapest, Múzeum krt. 14-16.
    Magyarország első országos múzeuma, amely a magyar múlt tárgyi emlékeinek őrzőhelye. A múzeumban számos kiállítás található, köztük régészeti, történelmi és művészeti gyűjtemények. Az épület impozáns belső tere és a különleges tárlatok lehetőséget adnak arra, hogy akár egy egész napot is eltöltsünk itt. További információ.

  2. Szépművészeti Múzeum
    Cím: Budapest, Dózsa György út 41.
    A múzeum az európai és magyar művészeti emlékek, valamint ókori művészetek gazdag gyűjteményével várja a látogatókat. A tárlatok között találhatók festmények, szobrok és művészettörténeti érdekességek, így a művészetkedvelők számára felejthetetlen élményt nyújt. További információ.

  3. Magyar Természettudományi Múzeum
    Cím: Budapest, Ludovika tér 2-6.
    Ez a múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi gyűjteményével rendelkezik, amely több tudományágat felölel, mint például ásványtani, őslénytani és növénytani. A gyerekek számára interaktív, játékos feladatokat kínálnak, amelyek által izgalmasan tanulhatják meg a természet csodáit. További információ.

  4. Aquincumi Múzeum
    Cím: Budapest, Szentendrei út 135.
    Aquincum a római Birodalom korából származó település, ahol a megmaradt falakat és tárgyi emlékeket lehet megtekinteni. A múzeumban látható a Hercules Villa és egy ókori fürdő, amelyek egyedülálló betekintést nyújtanak a római életbe. A gyerekek számára különösen érdekes lehet a történelmi helyszín felfedezése. További információ.

  5. Magyar Földrajzi Múzeum
    Cím: Érd, Budai út 4.
    A múzeum gyűjteménye a földrajztudomány, a magyar utazók és felfedezők emlékeit tartalmazza. A kiállítások között kéziratok, levelek és expedíciós jelentések találhatóak, amelyek izgalmas kalandot ígérnek a felfedezések világában. További információ.

  6. Óbudai Múzeum
    Cím: Budapest, Fő tér 1.
    Az Óbudai Múzeum bemutatja Óbuda történetét a középkortól a 20. század közepéig. Az interaktív elemek lehetőséget adnak arra, hogy a látogatók különböző érzékszervi tapasztalatokon keresztül ismerjék meg a város múltját. További információ.

  7. Petőfi Irodalmi Múzeum
    Cím: Budapest, Károlyi utca 16.
    A múzeum a magyar irodalom történetével és fontos alakjaival foglalkozik. Különösen a kamaszok és fiatalok számára ajánlott, hiszen számos érdekességet és programot kínál az irodalom kedvelőinek. További információ.

  8. Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum
    Cím: Szentendre, Sztaravodai út.
    Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye, ahol a Kárpát-medence népi építészetének és életmódjának különböző aspektusait ismerhetjük meg. A múzeum rendszeresen szervez családi programokat, amelyek során a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a tanyasi élet fortélyait. További információ.

  9. Terror Háza
    Cím: Budapest, Andrássy út 60.
    A múzeum bemutatja a 20. századi magyar történelem sötét időszakait. Interaktív tárlatai és sokkoló látványosságai miatt a látogatás inkább felnőttek és idősebb gyermekek számára ajánlott. További információ.

  10. Vadászati Múzeum
    Cím: Grassalkovich-kastély, Budapest.
    A múzeumban a vadászat és halászat történetével, valamint a természetvédelmi ismeretekkel kapcsolatos interaktív kiállításokat tekinthetünk meg. A szintén gazdag természettudományos gyűjtemény izgalmas élményt nyújt a látogatóknak.

  11. Balatoni Múzeum
    Cím: Keszthely, Múzeum utca 2.
    A múzeum a Balaton térségének történelmét, kultúráját és élővilágát bemutató kiállításokkal várja a látogatókat. A régió különböző aspektusait bemutató tárlatok rengeteg érdekességet kínálnak a látogatók számára. További információ.

  12. RepTár
    Cím: Szolnok, Indóház út 4-6.
    Ez a repüléstörténeti múzeum egyedülálló élményeket kínál a látogatóknak. Interaktív elemekkel, kalandparkkal és 3D moziélménnyel várja a családokat, így nemcsak a repülés iránt érdeklődők, hanem a fiatalabb generáció számára is remek programot nyújt. További információ.

  13. Dornyay Béla Múzeum
    Cím: Salgótarján, Múzeum tér 2.
    A múzeum gazdag gyűjteményében történeti, ipartörténeti és képzőművészeti anyagok találhatók. A különböző kiállítások izgalmas betekintést nyújtanak a múltba, és a család minden tagja számára érdekes programot kínálnak. További információ.

  14. Laczkó Dezső Múzeum
    Cím: Veszprém, Erzsébet sétány 1.
    A múzeum állandó kiállításai között megtalálhatók a magyar őskor, középkor és népi kultúra emlékei. A látogatók többek között várbörtönt és a népi kultúra tárgyi világát is felfedezhetik. További információ.

A listát nem tekinthetjük teljesnek, érdemes előre tájékozódni az egyes múzeumok honlapjain, hogy megbizonyosodjunk a nyitvatartásról és az ingyenességről. Az ingyenes belépés általában az állandó kiállításokra vonatkozik, és előfordulhat, hogy regisztráció szükséges.

További cikkek