Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Elhunyt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori énekese

10perc.hu
2024. 10. 22.
Elhunyt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori énekese

Paul Di’Anno, az Iron Maiden legendás énekese, 66 éves korában elhunyt.

66 éves korában meghalt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori énekese, aki a Bruce Dickinson előtti éra két nagyon fontos, áttörést hozó lemezén hallatta hangját. A frontember súlyos egészségügyi problémák miatt az utóbbi években tolószékben énekelt, ám legutóbb azt nyilatkozta, hogy sokat javult az állapota, és bizakodással tekint a jövőbe. Családja nevében a Conquest Music megerősítette Paul Andrews, szakmai nevén Paul Di’Anno halálhírét. Az énekes Salisbury-i otthonában hunyt el - közölte az Index.

Paul Andrews 1958. május 17-én született a kelet-londoni Chingfordban. 1978 és 1981 között az Iron Maiden angol heavy metal együttes énekeseként vált ismertté. Ő énekelt az úttörő debütáló albumukon, az Iron Maidenen és az azt követő nagy hatású Killersen.

A zenekarból való távozása óta Paul Di’Anno hosszú és mozgalmas karriert futott be a Battlezone-nal és a Killers-szel, valamint számos szólólemezzel és vendégszerepléssel büszkélkedhetett. Annak ellenére, hogy az elmúlt években súlyos egészségügyi problémák gyötörték, amelyek miatt kerekesszékben kellett fellépnie, Paul továbbra is szórakoztatta rajongóit, és 2023 óta jóval több mint 100 koncertet tudhat maga mögött.

Di’Anno, aki az elmúlt évtized nagy részében súlyos egészségügyi problémái miatt kerekesszékben lépett fel, két évvel azután, hogy Horvátországban nagyszabású térdműtéten esett át, a kezelésének előrehaladásáról beszélt. Az SDTV – Stonedead Fesztiválnak elmondta: „Pokolian sokat javul az állapota – a szerk. Az egyetlen probléma az, és szomorúan mondom, hogy a saját hazámban egy sz*r az egészségügy. Teljesen tönkrementem. Elmegyek és kapok egy nyiroködémát, ami olyan, mintha minden tele lenne folyadékkal. Két óra az orvosi stábbal Horvátországban, és máris lement a duzzanat. Amikor visszajöttem az Egyesült Királyságba, még csak masszázst vagy kötözést sem kaptam. Kib*szott Anglia, neked véged van, haver” – nyilatkozta felindultan.




Főkép forrása:
Paul Di'Anno/Wikimedia Commons
Címkék:
#Zene

További cikkek