Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Bekerült Ozzy Osbourne a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

10perc.hu
2024. 10. 21.
Bekerült Ozzy Osbourne a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

Ozzy Osbourne, a rockzene legendás alakja, szólóelőadóként is helyet kapott a Rock and Roll Hall of Fame-ben, elismerve több mint öt évtizedes pályafutását.

Ozzy Osbourne, a "sötétség hercege", hivatalosan is bevonult a Rock and Roll Hírességek Csarnokába szólóművészként, miután már 2006-ban bekerült a Black Sabbath tagjaként. A clevelandi ünnepségen a 75 éves Osbourne ováció közepette köszönte meg a díjat, amelyet Jack Black színész adott át neki. „Szeretném megköszönni mindazoknak, akik a szólómunkám miatt beválasztottak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Szívből köszönöm” – mondta a közönség éljenzése közben - közölte a BBC.

Osbourne, aki Parkinson-kórban szenved, elmondta, hogy a rajongói hűsége és támogatása kulcsfontosságú volt karrierje során, megemlítve egy különleges hálát Randy Rhoads gitárosnak, akinek döntő szerepe volt szólókarrierje sikerében. „Ha nem találkoztam volna Randy Rhoadsszel, nem hiszem, hogy most itt ülnék” – emlékezett vissza Osbourne Rhoadsra, aki 1982-ben, mindössze 25 évesen hunyt el.

A beiktatási ceremónián világszerte ismert zenészek adták elő Osbourne híres dalait. Jelly Roll elénekelte a „Mama, I'm Coming Home”-ot, míg Maynard James Keen és Wolfgang Van Halen a „Crazy Train”-t, Billy Idol pedig a „No More Tears”-t adta elő. Az all-star zenekar tagjai között olyan nevek szerepeltek, mint Zakk Wylde, a Metallica basszusgitárosa Robert Trujillo, a Red Hot Chili Peppers dobosa Chad Smith, valamint Adam Wakeman.

Ozzy Osbourne szoros kapcsolatot ápol szülővárosával, Birminghammel, ahol tavaly visszavonult a turnézástól. A Nemzetközösségi Játékok záróünnepségén is fellépett, és azóta kijelentette, hogy még két utolsó koncertet tervez a városban, hogy méltóképpen búcsúzzon rajongóitól. Birmingham városa több elismerésben részesítette, többek között a Broad Streeten kapott hollywoodi stílusú hírességek sétányán saját csillagot, és az ott található, ikonikus mechanikus bikát is róla nevezték el.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek