Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Ma van az újjáélesztés világnapja

10perc.hu/MTI
2024. 10. 16.
Ma van az újjáélesztés világnapja

Október 16. az Újraélesztés Nemzetközi Napja. Az Országos Mentőszolgálat hangsúlyozza a mellkaskompresszió és defibrillátor fontosságát az életmentésben.


Október 16-án az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából az Országos Mentőszolgálat felhívta a figyelmet a sikeres életmentés legfontosabb tényezőire. A közleményükben hangsúlyozták, hogy a gyorsan megkezdett és folyamatosan végzett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor-készülék minél hamarabbi alkalmazása elengedhetetlen.

A mentőszolgálat emlékeztetett arra, hogy az újraélesztés módszerét az ország különböző pontjain szerdán megrendezésre kerülő rendkívüli "hősképzésen" bárki elsajátíthatja. Ezen képzések célja, hogy minél több ember tudjon segítséget nyújtani vészhelyzetekben.

A közlemény kitért arra is, hogy az elmúlt évben a mentők 2400 embert élesztettek újra sikeresen. Ezt a figyelemreméltó eredményt részben azoknak az elsősegélynyújtóknak köszönhetik, akik a Szív City közösségi újraélesztő applikáció segítségével a legnehezebb helyzetekben is képesek voltak cselekedni. 

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány új edukációs kampányában Arató András, ismertebb nevén Hide the Pain Harold, a magyar mémlegenda segít az újraélesztés alapjainak elsajátításában, melyről korábbi cikkünk itt megtekinthető.

További cikkek