Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szexuális zaklatással vádolja az ismert zenekar frontembere volt menedzserét

10perc.hu
2024. 10. 09.
Szexuális zaklatással vádolja az ismert zenekar frontembere volt menedzserét

Deryck Whibley, a Sum 41 frontembere új könyvében elárulja, hogy Greig Nori éveken át zaklatta őt, míg zenekari menedzsere volt.

A Sum 41, a kétezres évek meghatározó punkzenekara, tavaly bejelentette, hogy nem folytatják közös munkájukat, és jelenleg nagyszabású búcsúturnéjuk keretében járják a világot, melynek során novemberben Budapestre is ellátogatnak. A turné részeként a frontember, Deryck Whibley megírta Walking Disaster című memoárját, amelyben első alkalommal osztja meg tapasztalatait a zenekar korábbi menedzserével, Greig Norival.

Whibley a könyvben elmondta, hogy "karrierje elején a zenekar első menedzsere, Greig Nori éveken keresztül zaklatta őt verbálisan és szexuálisan." A kapcsolatuk 16 éves korában kezdődött, amikor Whibley, aki akkor még egy fiatal zenész volt, találkozott Norival, aki akkor 34 éves és a Treble Charger punkzenekar frontembere. Whibley ekkor még gyermekkori példaképének tekintette Norit, aki zenei mentoraként segítette karrierjét.

Azonban a helyzet hamarosan megváltozott. "Whibley 18 éves volt, amikor állítása szerint Nori egy buli alkalmával a mosdóban megragadta az arcát és megcsókolta." Nori a továbbiakban is próbálta a kapcsolatukat szorosabbra fűzni, Whibley azonban soha nem érezte magát melegnek vagy biszexuálisnak. Mikor Whibley megpróbált véget vetni a kapcsolatnak, Nori homofóbiával vádolta őt, és azzal érvelt, hogy tartozik neki a zenekara pályafutásának elindítása miatt.

Whibley a könyvben elárulta, hogy Nori akkor hagyott fel a szexuális kapcsolat kényszerítésével, amikor egy közös barátjuk rávilágított, hogy ez zaklatás. Ezt követően a menedzser verbálisan és pszichésen is bántalmazta őt, sőt, zenésztársait is ellene fordította. Whibley soha nem beszélt a nyilvánosság előtt a Norival való kapcsolatáról, "először 2004-ben akkori feleségének, Avril Lavigne-nek mesélt Noriról." Az énekesnő mondta ki, hogy "Nori szexuálisan zaklatta őt."

A zenekar végül 2005-ben rúgta ki Norit, "megbízhatatlansága miatt," és 2018-ban visszaszerezték tőle a dalok társszerzői jogait - közölte a 24.hu. 

Főkép forrása:
Metalhead zone Facebook

További cikkek