Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Meghalt Cissy Houston, a híres gospelénekesnő

10perc.hu
2024. 10. 08.
Meghalt Cissy Houston, a híres gospelénekesnő

Cissy Houston, a híres gospelénekesnő és Whitney Houston édesanyja, 91 éves korában hunyt el New Jersey-ben Alzheimer-kór miatt.

91 éves korában elhunyt Cissy Houston, a legendás gospelénekesnő és Whitney Houston édesanyja. A kétszeres Grammy-díjas művész, aki Aretha Franklin és Elvis Presley háttérénekese is volt, New Jersey-i otthonában hunyt el, ahol családja vette körül. Houston menye, Pat Houston elmondta, hogy a művésznő hospice-kezelés alatt állt Alzheimer-kór miatt - számolt be az Index.

A család közleményében hangsúlyozták, hogy 

„Cissy anya erős és kiemelkedő alakja volt az életünknek. Mély hitű és meggyőződésű nő volt, akinek nagyon fontos volt a család, a szolgálat és a közösség.”

Houston több mint hét évtizedes zenei karrierje maradandó hatást gyakorolt a zene világára.

Cissy Houston a New Jersey állambeli Newarkban született, és pályafutását a Drinkard Four gospel-együttes tagjaként kezdte. Később megalakította a Sweet Inspirations nevű együttest, ahol olyan hírességeket kísért, mint Otis Redding, Dusty Springfield és Dionne Warwick. Az együttes tagjaként háttérénekesnőként dolgozott olyan dalokban, mint Van Morrison „Brown Eyed Girl” és a Jimi Hendrix „Burning of the Midnight Lamp”.

A Sweet Inspirations utolsó fellépése 1969-ben volt, amikor Elvis Presley mellett léptek fel Las Vegasban. Cissy Houston szólókarrierje 1970-ben kezdődött, debütáló albumát Presenting Cissy Houston címmel adta ki. Azóta számos lemez jelent meg, beleértve a legutóbbi, 2012-es Walk on By Faith címűt. Houston több száz felvételen énekelt háttérénekesként, és neves előadók, köztük Bette Midler, Aretha Franklin, Chaka Khan, Diana Ross, David Bowie, Beyoncé és Donny Hathaway lemezein is részt vett vokalistaként.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek