Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az MNB emlékérméket bocsátott ki Batthyány Lajos és az aradi vértanúk tiszteletére

10perc.hu/MTI
2024. 10. 04.
Az MNB emlékérméket bocsátott ki Batthyány Lajos és az aradi vértanúk tiszteletére

Az MNB új emlékérméket bocsátott ki Batthyány Lajos és az aradi vértanúk tiszteletére, köztük megújult kétszáz forintos forgalmiérmével.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) október 6-án új emlékérméket bocsátott ki Batthyány Lajos és az aradi vértanúk kivégzésének 175. évfordulója alkalmából. Az új emlékérmék között szerepel egy 13 szögletű, 30 000 forintos ezüst, valamint egy 7500 forintos színesfém változat. Ezek a magyar függetlenségért életüket áldozó mártírok tiszteletére készültek.

Az MNB emellett egy megújult kétszáz forintos forgalmiérme-emlékváltozatot is kibocsátott Batthyány Lajos tiszteletére, amelyből egymillió példány kerül forgalomba. A pénzérme tematikus oldalán gróf Batthyány Lajos mellképe látható, mely Barabás Miklós olajfestménye alapján készült. A lakosság mindennapi vásárlás során találkozhat majd ezzel az új érmekkel.

Az ezüst emlékérme hatezer, a színesfém nyolcezer példányban készült. Az emlékérmék fő szerepe a történelmi megemlékezés, nem kerülnek forgalomba. Az érmeboltban és a webáruházban vásárolhatók meg október 7-től.

Főkép forrása:
Magyar Nemzeti Bank weboldala

További cikkek