Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Új programokkal és hosszabb nyitvatartással készül őszre a Petőfi Irodalmi Múzeum

10perc.hu/MTI
2024. 09. 24.
Új programokkal és hosszabb nyitvatartással készül őszre a Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeum őszi programjai között hosszabb nyitvatartás, tárlatvezetések, kreatív íráskurzus és beszélgetéssorozatok várják a látogatókat.

Hosszabb nyitvatartással és új programsorozatokkal várja látogatóit az idén hetvenéves Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Az őszi programok között tárlatvezetések, kreatív íráskurzus, és beszélgetéssorozatok is szerepelnek.

Szeptember 26-án és októbertől minden hónap harmadik csütörtökén Kispéntek lesz a PIM-ben, amikor 12 órától 20 óráig látogathatók az állandó és időszaki kiállítások. Este 18 órától kurátori tárlatvezetések is várják az érdeklődőket. Ezen a napon K.I., aki voltam - Kormos István 100 kiállítás keretében Tóth Ákos irodalomtörténész tart tárlatvezetést.

Október 14-én indul a PIM négyalkalmas kreatív íráskurzusa, amely lehetőséget ad a résztvevőknek önismeretük és figyelmük fejlesztésére. Pesthy Orsolya, pszichológus és irodalomterapeuta vezetésével a jelentkezők naplóvezetési technikákat tanulhatnak, fiktív- és valós megfigyeléseket végezhetnek.

A reformkori divatlapok köré épült Szépvilág kiállításhoz kapcsolódóan háromalkalmas beszélgetéssorozat is indul, amely az egykori és a mai öltözködéskultúrát járja körül. Az első beszélgetés október 31-én lesz, házigazdája Szentesi Réka társadalomtörténész, divatkutató.

A PIM népszerű eseményei is folytatódnak. A PIM Esti Extra keretében szeptember 25-én 17 órától Forgács Bálint pszichológus kalauzolja a látogatókat Az álom vége? című kiállításban. Este hat órától Keszeg Anna kultúrakutató és Mészáros Zsolt kurátor a Szépvilág kiállításon vezeti végig az érdeklődőket.

A Pilvax-sorozat is folytatódik: október 2-án a A halandóság törékeny arcai című kiállítás apropóján a fotósok művészi eszközeiről lesz szó. Október 16-án a divatkultúra és a múlt kapcsolatait vizsgálják, míg november 20-án az irodalmi naplók és a privát szféra kapcsolatáról folytatnak beszélgetést a résztvevők.

Főkép forrása:
Globetrotter19/Wikimedia Commons

További cikkek