Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Velencei Filmfesztivál 2024: A legjobban várt premierek

10perc.hu
2024. 08. 27.
Velencei Filmfesztivál 2024: A legjobban várt premierek

A Velencei Filmfesztivál 2024-ben is izgalmas premierjeivel várja a közönséget. A legjobban várt filmek között szerepel a "Joker: Folie à Deux" és a "Maria" is.

Augusztus 28. és szeptember 7. között a filmes világ ismét Velencére figyel, ahol idén is számos izgalmas premier várja a közönséget. A fesztivál híres arról, hogy a díjszezon egyik legfontosabb állomása, és gyakran itt indulnak útnak azok a filmek, amelyek később az Oscar-gálán is tarolnak. Az idei felhozatalban hollywoodi blockbusterek és a nemzetközi filmvilág legkreatívabb alkotásai egyaránt helyet kaptak - írta az AP.

Bár a sztárok, mint George Clooney, Angelina Jolie, Lady Gaga és Brad Pitt, ismét reflektorfényben lesznek, a középpontban mégis azok a filmek állnak, amelyek Velencében debütálnak. Íme tíz film, amelyek különösen nagy várakozást keltenek az idei fesztiválon.

„Joker: Folie à Deux” (szeptember 4.)

Todd Phillips rendező visszatér a Joker történetéhez, ezúttal egy merész új formában. A film musicalként folytatja az eredeti, Oscar-díjra jelölt filmet, és már most hatalmas érdeklődést váltott ki. A velencei premier csak tovább fokozza a várakozást, hiszen a Joker első része világszerte több mint egymilliárd dollárt hozott.

„Maria” (augusztus 29.)

Pablo Larraín, a „Jackie” és a „Spencer” rendezője ezúttal az opera legendás dívájáról, Maria Callasról készített filmet. A főszerepet Angelina Jolie alakítja, a forgatókönyvet pedig Steven Knight írta. Callas tragikus élete és híres szerelmi kapcsolata Aristotle Onassis-szal mindenképp izgalmas alapot szolgáltat Larraín új filmjéhez, amelyet versenyben is bemutatnak.

„Queer” (szeptember 3.)

Luca Guadagnino, aki a „Szólíts a neveden” című filmmel vált világhírűvé, most William S. Burroughs regényét viszi filmvászonra. A főszerepben Daniel Craig tűnik fel, egy amerikai expatként, aki Mexikóvárosban különös találkozásokba bonyolódik. Guadagnino filmje a fesztivál egyik leginkább várt alkotása.

„The Room Next Door” (szeptember 2.)

Az ikonikus spanyol rendező, Pedro Almodóvar első angol nyelvű filmjében Julianne Moore és Tilda Swinton játszanak főszerepet. A történetről még kevés részlet ismert, de Almodóvar ígérete szerint ez a film az emberi kapcsolatok, a háború és az élet örömeinek témáit boncolgatja, mindezt a rendezőtől megszokott különleges látásmóddal.

„Babygirl” (augusztus 30.)

A „Bodies Bodies Bodies” című film rendezője, Halina Reijn, egy újabb izgalmas projektet hoz Velencébe. A főszereplő Nicole Kidman, aki egy nagyhatalmú vezérigazgatót alakít, aki viszonyba bonyolódik egy fiatal gyakornokkal. A film egy erotikus thriller, amelynek premierjét az év végére tervezi az A24.

„The Brutalist” (szeptember 1.)

Brady Corbet új filmje egy három és fél órás dráma, amely egy második világháború utáni építész és családja történetét meséli el. Adrien Brody és Felicity Jones játsszák a főszerepeket, akik Amerikában próbálnak új életet kezdeni. A film a modernizmus és az amerikai álom kérdéseit vizsgálja.

„Youth (Homecoming)” (szeptember 6.)

Wang Bing dokumentumfilmje a kínai textilipar munkásainak életét mutatja be, zárva ezzel a rendező hosszú évekig készített trilógiáját. A film a fesztivál egyik kiemelkedő dokumentumfilmje, amely a versenyprogramban is szerepel.

„April” (szeptember 5.)

A grúz rendező, Dea Kulumbegashvili, egy nőgyógyász történetét meséli el, aki vidéken végez abortuszokat annak ellenére, hogy a törvények tiltják. Amikor egy újszülött meghal a kezei között, vizsgálat indul ellene, amely megkérdőjelezi a szakmai hitelességét.

„The Order” (augusztus 31.)

Jude Law produceri munkája és főszerepe biztosítja ennek a 80-as években játszódó bűnügyi thrillernek a figyelmet. A filmben egy FBI-ügynök nyomoz egy fehér felsőbbrendűségi csoport bűncselekményei után. Nicholas Hoult alakítja a csoport vezetőjét.

„Harvest” (szeptember 3.)

Athina Rachel Tsangari új filmje egy angol középkori faluban játszódik, ahol a helyiek három idegent hibáztatnak a gazdasági nehézségekért. A film főszereplője Caleb Landry Jones.

BONUS: „Disclaimer” (augusztus 29.)

Bár ez nem egy film, érdemes figyelmet szentelni a „Disclaimer” című sorozatnak, amely október 11-én érkezik az AppleTV+ kínálatába. A hét részes pszichológiai thriller írója és rendezője Alfonso Cuarón, a főszerepben pedig Cate Blanchett látható, aki egy újságírót alakít, aki rájön, hogy egy regény szereplője, amely leleplezi titkait. A sorozatban Kevin Kline is fontos szerepet kapott.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek