Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

2025-ben újra összeáll az Oasis

10perc.hu
2024. 08. 27.
2025-ben újra összeáll az Oasis

Az Oasis legendás zenekar visszatér: a Gallagher testvérek bejelentették, hogy 2025 nyarán újra összeállnak egy nagy visszatérő turné erejéig.

A zenekar 14 koncertet hirdetett meg az Egyesült Királyságban és Írországban, és ha minden jól megy, a turné a világ többi részére is kiterjedhet. Azonban ehhez arra is szükség van, hogy Noel és Liam Gallagher el tudja viselni egymás társaságát - írta a Telex.

A zenekar a bejelentésében így fogalmazott: „A fegyverek elcsendesedtek. A csillagok összeálltak. A nagy várakozásnak vége. Gyertek, és legyetek tanúi. A tévé nem fogja közvetíteni.”

Az Oasis frontemberei, Noel és Liam Gallagher, az elmúlt években folyamatosan nyilvánosan kritizálták egymást, és a kibékülés lehetőségét szinte teljesen kizárták. Liam korábban azt mondta, hogy „előbb enné meg a saját szarát, minthogy a bátyjával egy zenekarban legyen.” Most azonban fordulat következett, és újra közös színpadra állnak.

A zenekar visszatérését mindkét testvér sejtette a közösségi média felületein, ahol egyidőben posztolták a hivatalos bejelentés dátumát. A mostani turnén az Oasis eredeti tagjai közül csak a Gallagher testvérek lesznek jelen, a többi zenészt Noel Gallagher High Flying Birds zenekarának tagjai helyettesítik.

A turné hatalmas bevételt hozhat: becslések szerint akár 400 millió fontot is generálhat, amelyből Noel és Liam Gallagher fejenként 50-50 millió fontot tehetnek zsebre – írja a Sun.

Az Oasis utoljára 2008-ban adott ki lemezt Dig Out Your Soul címmel, majd a 2009-es turné során a testvérpár Párizsban annyira összeveszett, hogy Noel kilépett a zenekarból.

Főkép forrása:
Anton Bendarjevskiy Facebook

További cikkek