Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Székely Kriszta pályázik a Katona József Színház igazgatói posztjára

10perc.hu
2024. 08. 26.
Székely Kriszta pályázik a Katona József Színház igazgatói posztjára

Székely Kriszta, a Katona József Színház elismert rendezője, jövőre megpályázza az intézmény igazgatói posztját.

Székely Kriszta, a Katona József Színház rendezője, 2026-tól az intézmény igazgatói posztjára pályázik, miután Máté Gábor, a jelenlegi igazgató mandátuma lejár. A Katona vezetősége már korábban jelezte, hogy a színházon belülről szeretne utódot találni, és most megerősítették, hogy Székely Kriszta az, akit a társulat leginkább támogatna - írta meg a Telex.

Máté Gábor, aki 2011 óta vezeti a színházat, idén kezdi meg utolsó teljes évadát. A 2024/25-ös évadban Székely Kriszta Ferdinand von Schirach "Nyílt tárgyalás" című darabját rendezi, amelyben Udvaros Dorottya, a Katona alapító tagja is szerepel, több mint harminc év után visszatérve a színház színpadára.

Emellett Tarnóczi Jakab a "Radical Relax" című előadást készíti elő a nagyszínpadon, míg Máté Gábor a Kamrában Jánossy Lajos "Itt élet" című művét rendezi. Ascher Tamás Goldoni "Egy nyár" című darabját állítja színpadra, és készül egy adaptáció Hajnóczy Péter "A halál kilovagolt Perzsiából" című regényéből is. A színház számára Biró Zsombor Aurél "2031" címen írt új darabot.

A Katona József Színház idén is kiemelkedő eredményeket ért el a Színikritikusok díjának jelölésein, ahol négy előadásuk összesen nyolc jelölést kapott. Székely Kriszta is versenyben van a legjobb rendezés díjáért az "EMBTRAG" című előadásával, amelyet Madách Imre "Az ember tragédiája" alapján készített.

Főkép forrása:
Kispados/Wikimedia Commons
Címkék:
#Színház

További cikkek