Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

200 koncerttel és számos programmal indul a Strand Fesztivál Zamárdiban

10perc/MTI
2024. 08. 22.
200 koncerttel és számos programmal indul a Strand Fesztivál Zamárdiban

200 koncert, cirkuszi show, fenntarthatósági programok és művészeti kiállítások várják a látogatókat a ma kezdődő Strand Fesztiválon.

Zamárdiban csütörtöktől szombatig tart a Strand Fesztivál, amely idén mintegy 200 koncerttel és számos kiegészítő programmal várja az érdeklődőket. A rendezvény huszonöt helyszínen kínál változatos programokat, köztük cirkuszi show-kat, irodalmi beszélgetéseket, valamint fenntarthatósági és edukációs eseményeket.

A fesztivál főszereplői között szerepelnek olyan népszerű hazai előadók, mint Azahriah, Halott Pénz, Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, Carson Coma, Rúzsa Magdi és Valmar. A nemzetközi fellépők között megjelenik a Chase & Status, Alok és Elderbrook is.

A fesztivál szervezői tiszteletüket fejezik ki négy neves magyar zenész előtt: Fábián Juli, Siklósi Örs, Somló Tamás és DJ Palotai nevét viselik a rendezvény legfontosabb útjai és terei.

A cirkusz világa a fesztivál számos helyszínén megjelenik, különleges programként bemutatják a Strand Circus Morpheus Show-t, amelyet Lakatos Márk rendezett, Hundred Sins zenéjével és Vincze Tünde légi artistáival. A Rippel fivérek és a Fővárosi Nagycirkusz is látványos produkciókat mutat be.

A fesztivál keretében indul útjára a #nenézzfélre kampány az UNICEF-fel közösen, amely a kortárs iskolai bántalmazásra hívja fel a figyelmet. A megnyitón Miskovits Márton, Marsalkó Dávid és Manuel vesznek részt egy beszélgetésen, amelynek témája: "Te segítesz annak, akit bántanak az osztálytársai?"

A vízparti pop-up galériában és más helyszíneken kortárs magyar képzőművészek alkotásai is megtekinthetők. Emellett Weiler Péter generatív AI-programmal készült, több mint 130 négyzetméteres műve is a cirkusz világát idézi meg.

A fenntarthatóság a fesztivál egyik központi témája: a szervezők egy olyan rendszert dolgoztak ki, amelynek célja a rendezvény ökológiai lábnyomának csökkentése. Ennek része a karbonlábnyom mérséklése, a kerékpáros és közösségi közlekedés támogatása, valamint a helyi vállalkozók előnyben részesítése.

További cikkek