Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Udvaros Dorottya szerint csoda, hogy korábban nem történt baleset a Nemzeti Színházban

10perc.hu
2024. 07. 04.
Udvaros Dorottya szerint csoda, hogy korábban nem történt baleset a Nemzeti Színházban

Udvaros Dorottya a Partizánnak adott interjúja során beszélt a Nemzeti Színházban történtekről.

Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Nemzeti Színházból való távozása óta először adott interjút a Partizánnak. Az interjúban a színésznő elmondta, hogy az évek óta fennálló problémák vezettek a közelmúltbeli balesetekhez, és hogy Vidnyánszky Attila igazgató és a darabok rendezői is felelősek a történtekért. A színésznő szerint az előadások ritka játszása miatt lehetetlen a díszletek megfelelő karbantartása, ami veszélyes helyzeteket teremt - közölte az Index.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia balesetét követő belső vizsgálatot Udvaros "látszateseménynek" nevezte, amely nem talált személyi felelőst. Az eset után többen is kritikával illették az igazgatót, de a következő társulati ülésen már nem fogadták el a felvetéseiket. Vidnyánszky Attila kijelentése, miszerint a "színész tanulja meg használni a díszletet", különösen felháborította a színésznőt, aki hangsúlyozta, hogy Horváth és Szász rendkívül felkészült művészek.

Udvaros Dorottya említést tett arról is, hogy "Az ember tragédiája" előadás során egy négyméteres állvány is majdnem ledőlt a színészek és a nézők felé. A baleset után a hibás díszletet gyorsan elbontották, hogy eltüntessék az emberi mulasztás nyomait, de a színészek semmilyen anyagi kompenzációt nem kaptak.

A színházban való tagságának megszüntetéséről Udvaros elmondta, hogy az év elején még konstruktív beszélgetéseket folytatott az igazgatóval, de mindig is sejtette, hogy nincs jó véleménnyel róla. A szerződési tárgyaláson viszont higgadtan és magyarázat nélkül közölték vele, hogy mostantól külsősként fog részt venni a színház munkájában, és nem lesz társulati tag.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:


Főkép forrása:
Udvaros Dorottya Rajongói Oldala (Facebook)
Címkék:
#Színház

További cikkek